Filtre:
Edituri
 Humanitas(13) Stock(5) Penguin Books(4) Orizonturi(2) Le Livre de Poche(1) Virago(1) Swallow Press(1) Narratori Feltrinelli(1) Pocket Book(1) New York(1) La Musardine(1)
Pret
  20 - 50 Lei (2)
An aparitie
19592022
Limba
 Romana(15) Engleza(9) Franceza(6) Italiana(1)
Coperti
 Brosate(28) Cartonate si supracoperta(2) Cartonate(1)
Colectii
 Raftul Denisei(12) Bestsellerurile Ultimului Deceniu(2) Le Livre de Poche(1) Raftul intai(1)

Filtrează
Carti Anais Nin
Ordonează
Pagina: 12
Carti Anais Nin
Despre Anais Nin

Născută pe 21 februarie 1903 la Neuilly-sur-Seine, în Franţa, Anais Nin este cunoscută pentru jurnalele ei publicate în mai multe volume în care este evidentă influenţa asupra sa a curentului suprarealist şi a psihanalizei, pe aceasta din urmă studiind-o sub influenţa lui Otto Rank. Autoarea a mai scris şi romane şi povestiri, ficţiune până în 1964, urmate de jurnalele sale, însă e frecvent cunoscută pentru lucrările sale erotice. Deşi nu a câştigat faimă în timpul vieţii şi o perioadă bună nici după moarte, în ultimii ani este văzută ca inspiraţie pentru femeile care atacă rolurile de gen.

În 1914 mama sa a adus-o la New York pentru a studia. După ce şi-a terminat şcoala în oraşul american, s-a întors în Europa. Prima sa carte a fost D. H. Lawrence: Un studiu neprofesional, aparută în 1932. Odată cu apariţia acestei cărţi, scriitoarea a început o legătură apropiată cu Henry Miller, relaţie care va dura tot restul vieţii. Anais Nin carti De altfel, scriitoarea va fi amanta multor bărbaţi, printre care şi Gonzalo More, Rene Allendy, Otto Rank - psihanalistul ei - şi chiar propriul ei tată, compozitorul cubanez Joaquin Nin. La începutul celui de-al Doilea Război Mondial, Anais Nin a fugit la New York, unde a continuat să publice, pe propria cheltuială, povestiri şi romane. Nu a fost remarcată nici de critică, nici de public, însă a primit aprecieri de la numeroase figuri ale lumii literare ale acelor vremuri. Abia din 1966, când îşi publica primul jurnal intim, se remarcă pe scena scriitoricească. în jurnalul său publicat, Anais Nin a scos orice referire la dorinţa de a fi legată sentimental de un barbat sau la relatia mai apropiata pe care o avea, dând impresia că era o femei singură, libertină, cu o mare largheţe în relaţiile sexuale, care trăia în Paris fără să aibă nevoie de un bărbat. Deşi minţea despre felul în care îşi trăia viaţa, creând în mod deliberat ideea de libertate şi independenţă, multe femei din acea perioadă au căzut în capcana de a-i imita fanteziile, crezând că genul acela de viaţă poate fi real şi fezabil. Anais Nin a fost invitată în numeroase emisiuni radio, conferinţe, prelegeri universitare, interviuri, emisiuni de televiziune, unde ea apărea veselă, liberă, plină de compasiune şi înţelepciune, contribuind la promovarea mişcării de eliberare sexuală şi a feminismului. A murit pe 14 ianuarie 1977, la Los Angeles.

Cărți populare scrise de Anais Nin: Henry si June

sus