Alături de William Shakespeare, Agatha Christie va fi cea mai bine vândută scriitoare ale tuturor timpurilor. Creatoarea detectivului-erou Hercule Poirot avea să lase umanității o operă de o inestimabilă valoare și să influențeze generații întregi prin scrierile sale. Deși înainte de a deveni celebra pentru romanele polițiste avea să publice și câteva scrieri romantice, Agatha cunoaște succesul cu manuscrisul „Crima din Orient Express”. Imaginația incredibilă și puterea de evocare nemaiîntâlnită vor fi principalele elemente care o vor ajuta de-a lungul carierei sale.
Personajele sale sunt simple, dar atât de complexe, aduc povesti extraordinare și ascund secrete de neimaginat. Hercule Poirot apare de fiecare dată ca un erou, ca cel care are capacitatea de a rezolva chiar și cele mai încurcate situații. Ajutat de celebra sa parteneră, Miss Marple, Poirot duce la bun sfârșit orice misiune. Adesea, drumul este lung și anevoios, iar piesele nu se potrivesc, însă inteligența celor doi aduce cumva rezolvarea.
La Agatha totul pornește cu un eveniment straniu, o crimă sau o dispariție inexplicabilă, și continuă cu o lunga și apăsătoare goană spre descoperirea făptașului. Adesea, vinovații sunt fie membrii ai familiei, fie cunoscuți, dar sunt și situații în care autoarea ne induce în eroare.
În „Misterul din oglindă” lucrurile nu stau deloc diferit. Avem următoarele ingrediente: un cadavru, o avere extraordinară și nici un suspect. Cine a ucis? De ce? Cum? Agatha menține suspansul până la finalul romanului, iar Miss Marple este pusă în fața unor situații limită. Când detectiva noastră pare că deține toate răspunsurile, autoarea are grija sa îi schimbe întrebările, iar acțiunea devine din ce în ce mai palpitantă. Este important să precizam că la Agatha Christie vom avea întotdeauna un simbol, un obiect magic, care servește drept mobil al evenimentelor. De această dată, oglinda servește drept obiect principal.
O serie de coincidențe stranii se petrec, iar Miss Marple se află în mare încurcătură. Femeia începe astfel o anchetă pe cont propriu, iar descoperirile vor fi de-a dreptul terifiante. Oglinda, acest obiect atât de drag femeilor este de această dată un simbol al tragediei, al ghinionului și, în cele din urmă, al morții. La fiecare pas apar noi indicii, iar crimele se înmulțesc. Cine se ascunde, de fapt, în spatele oglinzii? Vom avea oare la final o proiecție a criminalului? Realitatea se îmbină cu ficțiunea, iar Agatha reușește să mențină suspansul.
Când totul pare a se limpezi, apar și mai multe complicații, însă Miss Marple nu se lasă învinsă. Căci oricât de abil este presupusul asasin, femeia se va afla întotdeauna cu un pas înaintea lui.
Cartea a prins la public, iar marile studiouri de la Hollywood au adaptat-o pentru o mini serie televizată. Romanul se regăsește în rafturile anticariatului nostru în mai multe ediții, dintre care amintim: Excelsior Multi Press (1994), Litera (2004).