Publicat în anul 1940, romanul „O supradoză de moarte” avea să devină unul dintre cele mai bine vândute romane polițiste ale tuturor timpurilor. Agatha Christie devine rapid cunoscută în întreaga lume, iar imaginația sa șochează criticii și încântă publicul.
Hercule Poirot se află și de această dată în centrul acțiunii. El este întotdeauna, în mod surprinzător, la locul faptei și, vrând-nevrând, este nevoit să se implice direct în desfășurarea anchetei și elucidarea misterului. O simplă vizită la dentist se pare că este aducătoare de nenorociri în viața bătrânului Poirot. În mod straniu, dentistul este găsit mort, iar poliția concluzionează că ar fi vorba despre o „banală” sinucidere și închide cazul.
La rândul său, Poirot este convins că în spatele acestei crime se află mai mult de atât, însă nu are nici un indiciu care să îi întărească ipoteza. La scurt timp de la moartea medicului, mai multe persoane își pierd viața în mod bizar, iar detectivul începe o investigație pe cont propriu.
Cadavru după cadavru, dispariții stranii și tot soiul de evenimente au loc într-un timp relativ scurt. Poirot este copleșit, ar vrea să abandoneze ancheta, însă nu îi stă în fire. Astfel, începe să cerceteze mai aprig, să analizeze mai îndeaproape personajele implicate și să tragă o concluzie.
Ajuns la capătul puterilor, Poirot începe să ancheteze toți apropiații medicului, iar descoperirile lui sunt de-a dreptul șocante. Să fie asistenta stomatologului vinovată de moartea acestuia? Dar domnișoara aceea drăguță părea atât de inofensivă la prima vedere și, în plus, care să îi fie motivele pentru a comite o astfel de crimă. Ușor, ușor Poirot își aranjează piesele acestui puzzle și reușește să găsească o explicație pentru morțile suspecte.
Agatha Christie schimbă regulile jocului pe parcurs, iar detectivul nostru nu știe în ce direcție să meargă. Presupușii făptași par a avea un alibi destul de puternic în față acuzațiilor care li se aduc, dar asta nu îl va opri pe Poirot.
Sfârșitul romanului aduce noi personaje și o schimbare de perspectivă a protagonistului, care abia acum înțelege care este adevărul. Decorul este fascinantă, iar replicile sunt savuroase. Autoarea evocă magistral faptele și reușește să stârnească atenția cititorului pentru ca, mai târziu, să îi spulbere toate convingerile și să îi întoarcă lumea pe dos.
Cartea va fi extrem de apreciată de criticii de pretutindeni, iar marile case de producție de la Hollywood vor purta o lupta aprigă pentru a ecraniza povestea. La numai un click distanță, pe site-ul anticariatului nostru, cartea se regăsește în mai multe ediții, după cum urmează: RAO(2007), Litera (2014), Litera (2019).