Ariadne Oliver este o cunoscută scriitoarea de romane polițiste. Pasionată de artă și divertisment, femeia își face timp pentru a participa la fel și fel de jocuri de societate. Astfel, se vede „obligată” să ia parte la un joc ale cărui urmări nu vor fi prea bune. Având prieteni care provin din înalta societate britanică, Ariadne se perindă prin cele mai selecte grupuri și întreține relații de prietenie cu doamnele din înalta societate. La una dintre petreceri, este îndemnată să organizeze un fel de vânătoare de crime, iar femeia cade în această plasă.
Deși bănuiește că lucrurile nu se vor sfârși bine, Ariadne participă. Când în cadrul jocului descoperă un cadavru adevărat, începe nebunia. Poirot este prin preajmă, iar abilitățile lui de investigație sunt renumite în zonă. Astfel, protagonista noastră face echipa cu francezul pentru a dezlega misterul apărut parcă din senin. Una peste alta, gazda dispare în mod suspect și nimeni nu știe unde s-ar putea afla. Să fie totul o farsă? Această vânătoare de crime devine din ce în ce mai periculoasă, iar Ariadne aproape că ar vrea să renunțe, dar este cumva prinsă la mijloc și nu poate da înapoi acum. Stranie treabă, gândește Poirot. Un cadavru neidentificat, nici un suspect, o gazdă dispărută, o petrecere fastuoasă care se sfârșește prost.
De unde să înceapă? Indiciile sunt puține, zarva este mare, iar curiozitatea celor din jur îl deranjează. Treptat, detectivul, împreună cu partenera sa, află detalii șocante despre viața locatarilor. Este ceva putred la mijloc, iar misterul ăsta nu îi dă pace lui Poirot. Cineva a pus la cale toată mascarada asta, iar acum se joacă cu mintea detectivului, mult prea iscusit pentru astfel de copilării.
Agatha Christie nu slăbește acțiunea romanului, ba chiar o intensifică și tine morțiș sa își țină audiență cu sufletul la gura până la ultima pagină. Capitolele de final aduc însă ceva lămuriri suplimentare, iar maestrul Poirot este la un pas de aflarea adevărului. În spatele ușilor închise, măștile cad, protagoniștii se pierd în detalii, iar misterul pare să se adâncească de la o zi la alta.
Autoarea aduce în prim plan scene de o violență ieșită din comun, dar care au rolul să pigmenteze opera și să îi ofere o valoare inestimabila,. Mai târziu, Agatha revine asupra acestor pasaje și încearcă cumva să le îndulcească. Poirot câștigă cursa aceasta contra cronometru și își ajută prietena să iasă din încurcătură. Cartea se sfârșește brusc, așa cum a început, însă rămâne captivantă până la final.
Romanul va ajunge rapid în întreaga lume, iar marile studiouri de la Hollywood vor purta o lupta crâncenă pentru ecranizarea povestea. În rafturile noastre sunt disponibile mai multe ediții ale acesteia, după cum urmează: RAO (2014), RAO (2008).