Aglaja Veteranyi s-a născut pe 17 mai 1962 la București, într-o familie de origine maghiară. Părinții săi erau artiști de circ și își doreau ca și ea să ajungă un star. Câțiva ani a studiat la un pension, apoi a urmat la Zurich arta dramatică. Așa ajunge actriță și autoare de dramă și va juca alături de două trupe până în 1996. Va începe apoi să publice poezii în diverse reviste iar în 1999 publică volumul Daruri - un dans al morții. În același an apare și romanul "De ce fierbe copilul în mămăligă" ce se va adapta în piesă de teatru și va fi jucat pe scenele internaționale.
Cartea este o autobiografie tumultoasă ce ne arată ce înseamnă de fapt viața la circ. La doar 6 ani a plecat împreună cu familia sa din România și a trăit în rulote, mereu pe drumuri și alături de zeci de oameni. A crescut totuși izolată pentru că în primii ani nici nu a primit educație școlară, doar povești despre cum e la trapez sau să fi clovn. Visau să devină cunoscuți în Occident și să aibă o vilă imensă, iar ea se vedea nu peste mulți ani o nouă Sophia Lauren. La 9 ani ajunge la internat și se va lovi de realitate. Crescută într-un mediu sălbatic, i se părea ciudat ca toată lumea să fie îmbrăcată la fel și să urmeze reguli însă încet încet a reușit să se obișnuiască. Când ajunge în adolescență în Elveția începe în sfârșit să citească și să scrie, ceea ce o va face să meargă pe propriul drum și să se îndepărteze de familia sa. Ea voia să fie o intelectuală nu o debutantă la circ și așa se face că și-a urmat drumul său. A fost profesoară de teatru, actriță și scriitoare iar asta i-a umplut inima de fericire. Un aspect interesant din carte este faptul că nu lipsesc remarcele despre România comunistă și ce efect a avut asupra sa.
La câțiva ani distanță de acesta apare și Raftul cu ultimele suflări ce va fi o carte în care va da cărțile pe față despre viața sa de adult. În același an își va pune capăt zilelor într-un spital din Zurich unde era internată din cauza depresiei. Acest episod l-a înscenat cu succes pentru că multă vreme s-a crezut că altul ar fi motivul.