Despre Allan Pease
Allan Pease (nascut in 1952, în Australia) este un autor australian si speaker motivational. In ciuda faptului ca nu a avut educatie in psihologie, neurostiinta sau psihiatrie, a reusit sa devina un expert in relatii.
Pease si-a inceput cariera de vanzator la varsta de zece ani, cand a vandut bureti de uz casnic din usa in usa in Australia. El a ajuns cea mai tanara persoana din Australia care a vandut asigurari de viata in valoare de un milion de dolari, la varsta frageda de doar douazeci si unu de ani. Pease si-a folosit abilitatile de vanzator si in alte domenii, pentru a deveni consultant si speaker.
Desi discutiile si eforturile sale s-au concentrat initial pe succcesul in afaceri, autorul a constatat ca, dupa discursurile sale, participantii au venit la el intreband despre probleme personale. Acum Pease abordeaza atat probleme de afaceri, cat si personale. In acest proces, el a atins un statut de cult in multe parti ale lumii ca un speaker implinit, care ii poate invata pe altii despre comunicare si despre importanta acesteia pentru relatii. Pease a prezentat seminarii in peste cincizeci si cinci de tari, iar cartile sale s-au vandut in intreaga lume.
Prima carte a lui Pease a fost Body Language, publicata pentru prima data in Australia in 1981. In carte, autorul scrie despre modul in care o persoana poate citi miscarile si postura altei persoane pentru a intelege ce gandeste. Cartea a devenit best-seller din intreaga lume si este folosita ca manual de mai multe universitati si colegii. Autorul a continuat sa scrie mai multe carti despre limbajul corporal, inclusiv Signals : How to Use Body Language for Power, Success and Love (1984) si, impreuna cu sotia sa, Barbara Pease, a scris The Definitive Book of Body Language, publicat in 2006.
Pease si sotia sa au colaborat si la alte cateva carti, inclusiv De ce barbatii nu asculta si femeile nu pot citi harti: cum suntem diferiti si ce sa facem in legatura cu asta, care au aparut din propriile probleme personale de casatorie. Pentru a-si rezolva problemele personale, autorii au scris o lista cu ceea ce nu le-a placut unul celuilalt, apoi le-au discutat punct cu punct. Au decis sa scrie cartea atunci cand si-au dat seama ca nemultumirile lor personale sunt de natura universala.
Autorii au efectuat cercetari asupra diferentelor evolutive intre barbati si femei pentru cartea lor si isi prezinta concluziile intr-o maniera directa, fara a tine cont daca barbatilor sau femeilor le place sau nu imaginea pe care o picteaza cercetarea. Intr-o recenzie a cartii De ce barbatii nu asculta si femeile nu pot citi harti, un colaborator saptamanal al editorilor a mentionat: “Indrazneata si clara, aceasta lucrare controversata va atrage cititorii de ambele sexe”.
Alte carti publicate: Limbajul trupului (1981), Limbajul vorbirii (1985), De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda (1998), De ce barbatii nu asculta si femeile nu pot citi harti, Intrebarile sunt, de fapt, raspunsuri (2000), El e cu minciuna, ea vorbeste-ntruna (2002), Cat de compatibili sunteti (2004), Limbajul trupului in mediul de afaceri (2011), Limbajul trupului in dragoste (2012).