Allan Pease este, probabil, cel mai cunoscut expert în limbajul trupului. Daca de la serialul „Lie to me” am învățat că întotdeauna există un gest care să ne dea de gol în fața unui expert, din cartea lui Pease vom învăța că există un întreg manual al gesturilor și cum sa îl folosim. În lumea afacerilor, mai ales, mimica si atitudinea sunt doua puncte cheie, iar diplomația este cea care întregește tactica câștigătoare.
În politică, de asemenea, întâlnim tot soiul de lideri care mai de care mai vocali și trebuie să recunoaștem că ne raportăm pozitiv și diferit la aceștia. De cate ori ați schimbat canalul televizorului când vorbește un lider politic care stăpânește arta monologului ori care gesticulează mult? De prea puține ori, ar fi răspunsul majorității. Căci, noi, oamenii suntem sensibili la imagini cu impact puternic, dar, cu atât mai mult, când acestea vin însoțite de un discurs bine închegat.
De cate ori ați cumpărat un produs dintr-un magazin în care vânzătorul nu v-a acordat atenție și nici nu a catadicsit să își facă reclamă? De prea puține ori, ar fi răspunsul majorității. Arta convingerii publicului se bazează, în primul rând, pe calitatea mesajului exprimat, susține Allan Pease în lucrarea de față.
Născut în Australia, cu studii temeinice în psihologie, Allan Pease avea să ofere publicului un număr de 15 cărți, toate devenite best-seller la numai câteva săptămâni de la publicare. În lucrarea de față, autorul ne definește o serie de modalități prin care, cu ajutorul dialogului ori prin intermediul interpretării mesajelor venite din partea altor oameni, ne putem îmbunătăți viața și schimba perspectiva asupra acesteia. Astfel, vorbim despre câțiva pași esențiali pe care scriitorul ni-i prezintă în mai multe sectoare ale vieții, de la public la privat. Pease vorbește despre importanța posturii trupului, despre rostirea cuvintelor, despre strângerea mâinii și despre controlul vocii, analizând diferit folosirea acestora în funcție de contextul în care se regăsește individul.
Lucrarea poate fi considerată una cu caracter motivațional, dar este, mai degrabă, un manual pentru simplificare, util atât în viața publică, cât și în cea personală. Australianul prezintă tehnici care pot servi în dezvoltarea unei afaceri, ori propune modele de comunicare între indivizi. La baza cărții stă ideea conform căreia întrebarea este cheia rezolvării tuturor „misterelor”, iar scriitorul militează pentru utilizarea acesteia în orice împrejurare. Deși este redactată într-un limbaj mai puțin accesibil celor nefamiliarizați cu stilul său, cartea este facil de înțeles, iar sfaturile lui Pease sunt de-a dreptul formidabile.
Cartea se vinde masiv in Europa și nu numai, iar pe site-ul nostru poate fi găsită în mai multe ediții, după cum urmează: Curtea Veche (2001), Curtea Veche (2007).