Anthony Robbins, născut ca Anthony J. Mahavorick, pe 29 februarie 1960, în California, este un cunoscut scriitor și speaker motivațional american. Autor al unor bestseller-uri mondiale, printre care "Pași uriași" - apărut la editura Curtea Veche, în anul 1999 și "Puterea nemărginită" - tradusă în peste 13 limbi, Anthony Robbins a pus bazele și unui program educațional audio, numit "Personal Power", ce durează 30 de zile, și care ajută oamenii care îl urmează să fie mai puternici, și să preia controlul asupra vieții lor, făcând schimbările necesare care le vor transforma viața obișnuită în ceva extraordinar.
Robbins a ajuns milionar la doar 24 de ani, fiind fondatorul a nouă companii, printre care "Robbins Research International Inc.", care se ocupă cu studii privitoare la comportamentul uman și la îmbunătățirea tehnicilor pentru seminariile pe care le susține Robbins în întreaga lume.
Fiecare om are visurile sale, tuturor ne place să credem în adâncul sufletului faptul că suntem dăruiți cu un har special, că prezența noastră contează pentru cei din jur, că putem avea o influență pozitivă într-un fel sau altul asupra celor din jurul nostru, că suntem în stare să clădim o lume mai bună. La un moment dat în viață cu toții am avut o viziune asupra calității existenței noastre, despre cum dorim și merităm să trăim, însă, pentru mulți acele visuri s-au pierdut, încețoșate în frustrările și rutina vieții de zi cu zi, astfel încât nici măcar nu se mai depune efortul de a fi realizate. Mulți oameni au pierdut acel sentiment al siguranței de sine, din care crește dorința de a fi învingător. În cartea sa, Anthony Robbins dorește să readucă în prim plan acest vis, și să-l transforme în realitate, determinând pe fiecare dintre cei care îi citesc cartea să-și regăsească și să-și folosească puterea nelimitată ce se află în stare latentă în fiecare dintre noi.
În prima parte a cărții, Anthony Robbins ne spune cum putem crea o schimbare de durată. Pentru ca schimbările să aibă o valoare reală, ele trebuie să fie de durată și consecvente. Există trei principii elementare ale schimbării, care pot fi folosite imediat, pentru a ne modela viața. Sunt pe cât de simple, pe atât de eficiente atunci când sunt aplicate cu îndemânare. Primul pas este să ridicăm ștacheta. De fiecare dată când chiar dorim să facem o schimbare, este foarte important să privim asupra tuturor lucrurilor din viața de zi cu zi, și să decidem care sunt cele pe care nu vrem să le mai acceptăm de la viață, pe care nu vrem să le mai tolerăm, concentrându-ne doar pe ceea ce aspirăm să devenim. Apoi, trebuie să ne schimbăm convingerile limitate. Dacă ridicăm ștacheta, dar nu suntem siguri că suntem în stare să fim la înălțimea ei, înseamnă că deja am început să ne sabotăm. Convingerile noastre sunt precum ordinelor care nu se discută, care ne spun cum stau lucrurile, ce e posibil, și ce este imposibil, ce putem și ce nu putem face. Al treilea pas pe care trebuie să îl facem este acela de a ne schimba strategia. Pentru a nu ne răzgândi, ne trebuie o excelentă strategie de împlinire a scopurilor propuse. Una dintre convingerile de bază ale autorului este aceea că dacă ne stabilim un standard mai înalt, și credem cu adevărat, atunci cu siguranță găsim și strategiile necesare, vom găsi pur și simplu o cale.
Cartea "Descoperă forța din tine" se regăsește pe rafturile anticariatului nostru în două ediții, și anume: Curtea Veche (2002).


sus