Anthony Robbins, născut pe 29 februarie 1960, în North Hollywood, California, este un antreprenor, cel mai bine vândut autor al NY Times, filantrop și cel mai bun strateg în viață și afaceri din SUA. El a ajutat peste 50 de milioane de oameni din peste 100 de țări din întreaga lume prin programele sale audio, clipurile educaționale și seminariile sale. Timp de mai bine de patru decenii și jumătate, milioane de oameni s-au bucurat de căldura, umorul și puterea de transformare a evenimentelor de afaceri și de dezvoltare personală ale lui Robbins.
Cartea "Puterea nemărginită", publicată în anul 1986, descrie noua știință a realizării personale, conform autorului, o mare parte dintre lucrurile spuse aplicându-se chiar și astazi, în același mod în care s-a făcut și acum 37 de ani. Puterea este un termen care provoacă emoție, reacțiile oamenilor la auzul acestuia fiind diferite, pentru unii oameni puterea având o conotație negativă, în timp ce alții sunt ahtiați după ea. Conform autorului, puterea înseamnă, de fapt, capacitatea de a obține rezultatele pe care le dorești cel mai mult și, pe parcurs, să creezi valori pentru alții. Puterea mai înseamnă și capacitatea de a-ți schimba viața, de a vedea lucrurile prin prisma ta, de a face în așa fel încât circumstanțele să fie în avantajul tău și nu împotriva ta, adevărata putere fiind împărtășită, nu impusă.
De-a lungul istoriei, puterea de a ne controla propria viață a luat forme diferite și contradictorii. În antichitatea, puterea era doar o rezultantă fiziologică, cel care era mai tare și mai rapid dispunând de puterea de a-și organiza atât propria viață, cât și pe a acelora din jurul său. Însă, în ziua de azi, una dintre cele mai bogate surse de putere o constituie cunoașterea specializată. Trăim în epoca informației, nu mai suntem o cultură industrială în primul rând, ci una comunicațională. Dacă este ceva ce caracterizează cel mai bine lumea modernă, acesta este cu siguranță șuvoiul masiv de informații, aproape de neînchipuit - care generează un torent de schimbări. În societatea de azi, cei care au informațiile și mijloacele de a comunica sunt precum regii de odinioară: au o putere nemărginită. Conform lui John Kenneth Galbraith, "banul este combustibilul societății industriale. Dar în societatea bazată pe informație, combustibilul, puterea sunt reprezentate de cunoaștere. Este evidentă o nouă structură socială: clasa celor care posedă informația și cei care trebuie să funcționeze pe baza ignoranței. Această nouă clasă își trage puterea nu din bani, nici din terenuri, ci din cunoaștere".
Viața oamenilor realizați ne-a demonstrat în repetate rânduri faptul că traiul nostru și calitatea acestuia sunt determinate nu de ceea ce ni se întâmplă, ci de modul în care reacționăm la ceea ce ni se întamplă. Acest volum este despre întreprinderea de acțiuni congruente, concentrate, susținute, care să ducă la rezultate copleșitoare. Mulți oameni consideră că starea noastră de spirit, si mare parte din ce se întâmplă în mintea noastră sunt lucruri care nu se află sub controlul nostru, însă, adevărul este că ne putem controla activitățile mentale și modul în care reacționăm, până la un anumit nivel la care înainte nu credeam că e posibil să ajungem.
Cartea "Puterea nemărginită" se regăsește pe rafturile anticariatului nostru în două ediții, și anume: Amaltea (2001) și Act și Politon (2017).