Barbara Taylor Bradford s-a născut pe 10 mai 1933 în orașul englez Leeds. Încă din copilărie a fost pasionată de scris, astfel că la vârsta de 10 ani a scris prima sa lucrare despre o fetiță și un cal. Mama sa a susținut-o și după ce au corectat împreună, a trimis-o la o revistă pentru copii ce a și publicat-o. A fost foarte bine plătită și drept răsplată le-a cumpărat cadouri părinților, iar ea la rândul ei a primit o mașină nouă de scris. Deja la 15 ani lucra pentru o mare publicație unde era editor și dactilograf, iar uneori mai punea pe ici pe colo ceva scris de ea. În cinci ani deja devenise cunoscută pentru talentul său și nu durează mult până se și căsătorește. Cu toate acestea, niciodată nu a trecut peste programul ei foarte bine pus la punct: de la ora 6 la 8 scrie, apoi mănâncă și se întoarce la scris până la ora 16. Așa reușește să își pună ideile la punct și să contureze noi personaje, așa cum sunt prezente în cărțile Puterea dragostei, Prețul succesului sau Viața merge înainte.
Romanul "Femeile din viața lui" a apărut pentru prima dată în 1990 în limba engleză. În limba română apare la editura Miron în 1993 și 1996.
Pentru prima dată în una din cărțile sale avem parte de un protagonist bărbat. Numele lui este Maximilian West, un milionar ce a clădit un imperiu prin muncă și dedicare. Era bun la absolut orice, însă pe partea emoțională se afla pe partea opusă a axei. Poate din cauza faptului că părinții lui au murit într-un lagăr de concentrare, poate pentru că s-a concentrat prea mult pe muncă sau poate pentru că a trebuit să se mute în altă țară. S-a căsătorit cu o franțuzoaică însă nu a ținut prea mult fiindcă era plecat multă vreme, apoi a avut amante și o nouă soție, dar nici una nu a reușit să îl facă fericit. Începuse să se întrebe ce e în neregulă, știa că ceva nu e bine, dar ce? Știa să descrie în detaliu fiecare oraș în care a călătorit, fiecare plan de afaceri dar să descrie oameni nu putea fiindcă nu le dădea prea multă atenție. Uneori ajungea în pragul ridicolului din cauză că era superficial, așa că haideți să vedem împreună cum reușește să ajungă la o concluzie.