Autoare motivațională, cunoscută pentru o serie de scrieri extraordinare, care au devenit bestseller la puțin timp după lansare, avea să ofere lumii o metodă terapeutică nemaipomenită. Scrie lucrarea de față în momentul în care este diagnosticată cu o tumoră și se află la limita dintre viață și moarte. Este curajoasă și se destăinuie în fața unui public care nu o va critica pentru mărturisirile sale tranșante.
Născută în SUA, este atrasă de ezoterism și sacralitate, iar primele sale scrieri duc spre sfera religioasă. Cumva, în momentele cruciale, autoarea găsește puterea să scrie. Fiecare paradigmă pe care o schițează, ne poartă departe și ne determină să descoperim puterea extraordinară de acre dă dovadă autoare. Diagnosticată cu o tumoră de mărimea unei mingi de baschet, i se spune că nu mai are mult de trăit și i se recomandă să se împace cu ideea unei morți timpurii. Șase săptămâni mai târziu, autoarea este declarată vindecată, fără să fi inițiat vreun tratament.
Cum a reușit să stopeze boala? Dar mai ales, cum a reușit să se vindece? Ei bine, de aici începe relatarea călătoriei sale. Un parcurs extraordinar, plin de smerenie și iertare, presărat cu lungi sesiuni de exploatare personală. Scriitoarea ajunge la originea fricilor și anxietăților sale, este axată pe respirație și meditație, iar tot acest proces o duce spre vindecarea de care avea atâta nevoie. Ea ne învață, în paginile acestui ghid, cum să atingi starea de bine, să te redescoperi și să îți accepți fricile, angoasele și temerile, cum să înfrunți frica de moarte și cum să trăiești crezând că aceasta îți este ultima clipă pe pământ. Boala vine din noi, dar felul în care ne raportăm la ea o poate încetini. Există nenumărate studii care spun că aflarea diagnosticului este momentul crucial pentru un pacient. S-au făcut diverse experimente și subiecții au fost analizați cu interes de centrele psihologice și medicale din întreaga lume. Unui bolnav de cancer i s-a spus că are o boală mult mai ușoară și se va trata, în timp ce unui subiect afectat de o viroză respiratorie i s-a spus că are o boală gravă, în stadiu terminal. Șase luni mai târziu, cel afectat de viroză a murit crezând că are cancer. Ei bine, psihicul afectează felul în care ne raportăm la lucrurile care se petrec cu noi, în corpul nostru. Efectele stresului și ale fricii sunt adevărații noștri dușmani. Așadar, optimismul este cheia spre descifrarea vindecării.
Adesea, autoarea aduce în prim plan o pledoarie pentru vindecare, o scriere despre emoții și idei curative. Scrierea este privită, în primă fază, cu scepticism, iar autoarea noastră este criticată de medicii de pretutindeni. Ea însă nu susține să renunțăm la tratamentele medicale, ci doar susține să avem o abordare optimistă, eliberatoare, care să contribuie la procesul de vindecare. Vom fi atrași într-o scriere nemaipomenită, vom descoperi o poveste de viață extraordinară, care să ne cucerească și să ne determine să ne adresăm întrebările esențiale cu privire la temerile și angoasele noastre în fața greutăților. Pe site-ul nostru, cartea este de găsit în mai multe ediții: Editura Viață și sănătate (1998), ErcPress (2001).