Publicată pentru întâia oară în anul 2013, cartea de față este una din categoria scrierilor de dezvoltare personală, iar autorul său este cunoscut pentru o serie de idei și teorii revoluționare. Scrierea vine ca o vestă de salvare pentru aceia care nu știu încă încotro să se îndrepte și aduce o perspectivă nouă asupra vieții și sentimentelor umane. Pentru majoritatea oamenilor, luna de miere este momentul cel mai așteptat al vieții, este perioada cea mai liniștită și cea mai dorită. Cumva, Lipton dorește să ne amintească cum să păstrăm această stare de beatitudine, de fericire și de liniște pentru tot parcursul vieții. El elaborează, astfel o lucrare extraordinară despre importanța spiritului și aduce în prim plan idei și analogii interesante. Este unul dintre puținii scriitori care are curajul să-și exprime astfel ideile și care se raportează diferit la lumea din jur și la relațiile interumane. El dezvoltă o nouă teorie, una conform căreia se poate atinge fericirea eternă, pacea interioară și liniștea minții. El pune un accent deosebit pe raporturile dintre om și natură, dar nu crede în sacralitate sau religie. Ba mai mult, va fi contestat și criticat pentru ideile sale noi și pentru, așa-numita, instigare la ură.
Adesea, el pune la încercare mintea cititorului său și îl determină să-și imagineze o lume fără răutate, fără dușmănie, fără ură, fără diferențe sociale de niciun fel, ori fără rasism. Cartea sa este deschizătoare de noi orizonturi, iar ideile sale vor ajunge numaidecât la public și vor fi atent analizate de clasa intelectuală a veacului său. Cumva, deși mult prea îndepărtat de realitatea noastră, a tuturor, autorul are un iz de rațiune și plasează evenimentele într-un viitor pe care îl putem considera palpabil. Visul său este să cunoaștem dezvoltarea interioară supremă și să ne purificăm mințile prin metode alternative.
Adept al medicinei alternative, curios din fire și riguros în exprimare, acesta reușește să ne transforme ideile și să ne influențeze după ce îi descoperim lectura și universul. Ideile sale sunt noi și originale, dar contestate și criticate pretutindeni. El ne vorbește despre o dezvoltare nu prin credință, ci tocmai prin lipsa acesteia. Ne descrie lumi alternative, secrete prin care să ne inducem o stare de bine permanent, noțiuni și pledoarii despre viața liberă la care el crede că am putea ajunge. Simplitatea cu care evocă fapte și amintiri, frânturi de sine, ne va cuceri, chiar dacă nu suntem, poate, adepți ai necredinței sale. Considerat agnostic, se lipsește de Dumnezeu sau de oricare altă reprezentare a acestuia și caută să demonstreze că nu credința te salvează, ci maniera în care te raportezi la lume și la momentele cu adevărat importante ale vieții tale. El ne asigură cu nu avem mare nevoie de conexiune interumană pentru a fi fericiți, cum nu ne trebuie nici vreun statut profesional deosebit.
Scrierea sa va fi aspru criticată, dar apreciată pe de altă parte. Ulterior, va fi tradusă în peste 30 de limbi de circulație internațională și masiv distribuită. Pe site poate fi găsită în mai multe ediții, după cum urmează: Univers (2013), Meridiane (2013), Humanitas (2020).