Cartea lui Lewis ajunge să atingă celebritatea la câteva săptămâni după ce cunoaște lumina tiparului, iar ecranizările de mai târziu vor spori succesul scriitorului. Seria de povestiri științifico-fantastice ajunge să fie adaptată pentru piese de teatru, filme și altele asemenea. Tema principală a cărții avea să fie viitorul tărâmului Narnia și toate schimbările prin care trece. Aici, pe acest pământ diferit, unele viețuitoare pot vorbi, au puteri supranaturale, iar magia face parte din viață lor de zi cu zi.
Această așezare geografică bizară adăpostește tot soiul de animale și alte vietăți, care duc o existență când liniștită, când tulburată de tot soiul de factori externi. Lewis reușește să contureze o lume diferită de a noastră, ba chiar pune bazele unei lumi fantastice, greu de înțeles la prima vedere și dificil de acceptat. Din lumea noastră, 11 tineri pășesc în Narnia printr-un șifonier și au parte de o experiență revelatoare și inovativă. Aici, departe de lumea simplă, departe de pământ, Narnia apare ca un tărâm idilic, ca un locșor în care se poate începe o viață nouă.
Aici avem parte de o lume de poveste, cunoaștem tot soiul de povesti și învățăm tot soiul de obiceiuri și tradiții de care nici nu am auzit. Lumea imaginată de Lewis ne va cuceri și încânta pe de o parte, dar ne va speria pe de altă parte. Cartea prezintă o poveste cu multă acțiune, cu diverse personaje și un fir narativ complex. Luăm parte la o incursiune fabuloasă, pășim pe un tărâm plin de magie și surprize la fiecare pas și ne întoarcem apoi la realitatea noastră. La fiecare pas găsim o ușă secretă, un adevărat festin literar, un spectacol plin de culoare și lumină.
Zâne bune, cai fermecați și alte vietăți care ne vor fermeca și ne vor intriga. Acțiunea este plasată într-un timp îndepărtat, fără să fie definit clar de autor, iar audiența va fi șocată la fiecare pas. Ne întoarcem astfel în copilărie, pășim agale într-un tărâm de vis și deprindem puteri supranaturale care vor domina pe întreagul parcurs al romanului. Lewis avea să declare la câțiva ani de la apariția cărții, că succesul manuscrisului l-a șocat și că nu s-a așteptat la astfel de reacții din partea publicului. La câteva luni de la apariție, romanul va fi tradus in alte 10 limbi străine și adaptată pentru seria de desene animate de la Disney. Astăzi, romanul se bucură de un succes răsunător și este căutat în treacăt lume, ba chiar va fi adaptat pentru o serie de benzi desenate. La numai un click distanță, pe site-ul nostru, „Cronicile din Narnia” este disponibilă în mai multe ediții, după cum urmează: RAO (2009), Arthur (2016), RAO (2005).