Clive Staples Lewis se naște pe 29 noiembrie 1898 în orașul Belfast din Irlanda, într-o familie de intelectuali. În copilărie a fost fascinat de animale și de poveștile lui Beatrix Potter, așa că împreună cu fratele său a creat un tărâm magic unde animalele erau stăpâne. După ce a fost educat acasă în primii ani, părinții au hotărât să îl trimită la un internat însă fiind nemulțumiți, au angajat un meditator ce venea și îl învăța pe micul Clive tot ce trebuie să știe pentru a excela. Așa a obținut și o bursă la Oxford și a studiat limbile străine în doar un an in loc de trei și s-a specializat în limba greacă, latină, filosofie și engleză. Timp de aproape 30 de ani a fost profesor la Oxford și 9 ani a fost la Cambridge, iar cariera aceasta l-a ajutat să înțeleagă mai bine dorințele și nevoile oamenilor.
Cariera sa literară a fost vastă, a scris de la critică la romane science fiction pentru copii, iar daca numele său nu îți e cunoscut, cu siguranță Cronicile din Narnia îți spune ceva. O altă carte ce i-a purtat numele de-a lungul generațiilor este Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr, iar dacă vorbim de religie trebuie să menționăm Creștinismul redus la esențe. Nu degeaba a reușit să ajungă în Top 50 scriitori britanici din 1945 până în prezent, și de aceea a ajuns și inspirația mai multor autori, printre care și Daniel Handler sau J. K. Rowling.
Studiul "Despre minuni" a fost publicat original în limba engleză în 1947 la editura Geofrey Bles. În limba română apare la editura Humanitas în edițiile din 1997, 2001, 2007 și 2012.
Problema cu minunile a fost tratată în repetate rânduri de filosofi și oameni de știință pentru a afla exact cum și de ce s-au întâmplat. Lewis afirmă că înainte de a studia istoric cum au apărut minunile, trebuie să le gândim din punct de vedere filosofic dacă sunt sau nu logice. El acuză oamenii de știință și mai ales biblicii seculari că nu au reușit să înțeleagă această problemă ci doar au crezut în niște fapte ce nu pot fi dovedite în nici un fel. Astfel, dezvoltă doi termeni pe care îi vom întâlni adesea: naturalistul, cel ce crede că Universul s-a format în urma evenimentelor fizice anterioare, și supranaturalistul ce crede că schimbările au fost cauza unor modificări ale altui sistem. Pe scurt, este cel ce crede că noi am fost creați de o entitate ce nu poate fi dovedită sau urmărită, și faptele sale vorbesc de la sine.
Ca să nu excludă minunile din existență, le dă o definiție: "Minunile sunt în concordanță cu natura, dar dincolo de legea naturală". Sunt tratate subiecte precum Noul Testament sau încarnarea, ce sunt explicate pe larg și de asemenea minunea rugăciunilor ce se găsește în orice religie.