Una dintre cele mai cunoscute autoare irlandeze ale secolului XXI, Cecelia Ahern, se naște pe 30 septembrie 1981 la Dublin. A urmat cursurile facultății de Jurnalism și Media, iar în anii studenției a făcut parte din trupa Shimma ce a participat și la concursul internațional Eurivison în 2000. 4 ani mai târziu are să apară primul său roman care a fost pe locul 1 în topul vânzărilor din Irlanda timp de 5 luni. Cu romane pline de romantism și carusele de emoții, autoarea a reușit să vândă peste 25 de milioane de copii și să fie tradusă în peste 35 de limbi.
Romanul ”P. S. Te iubesc” a fost publicat la editura Harper Collins în anul 2004. În limba română te poți bucura de edițiile Allfa din 2008, 2005, 2015 și 2007.
Holly Kennedy este o văduvă pe la 30 de ani care suferă în tăcere după moartea soțului ei, Gerry. Acesta a murit în urma unei tumori cerebrale și tot ce a lăsat în urmă este un pulover pe care femeia îl ține strâns la piept pentru a-și reprima dorul pe cât posibil. Pe cât încearcă mai mult, realitatea pierderii începe să o lovească din ce în ce mai tare. Sursa sa de dragoste de mai bine de 15 ani s-a dus și nu are ce să mai facă. Rareori iese din casă iar când o face devine mai tristă.
Într-o zi mama sa o anunță că a primit un plic imens care pare destul de important. Holly crede că este doar o altă scrisoare scrisă cu empatie însă adevărul este altul. Își amintește brusc cum se plimba cu Gerry și discutau mai în glumă mai în serios despre cum ar trebui să lase o scrisoare cu lucruri de făcut pentru a se simți bine pe lângă testament.
Și asta a și fost, o listă cu plicuri pentru fiecare zi pe o perioadă destul de lungă de timp. Plicurile aveau instrucțiuni concrete: trebuiau deschise fix la data scrisă și lucrurile trebuiau făcute exact cum scrie. Astfel, în aprilie Holly trebuia să cumpere o veioză de noptieră pentru a nu fi nevoie să se ridice din pat să stingă lumina. În luna aprilie a trebuit să își cumpere o ținută nouă pe care să o folosească la misiunea din mai - să cânte la karaoke. Totul a fost un plan bine pus la punct pentru că spre final misiunile începeau să implice întâlniri cu alți bărbați iar ultima spunea ”Îndrăgostește-te!”.
De-a lungul timpului Holly reușește să iasă din cochilie și să își revină la viață reconectându-se cu tot ce îi făcea plăcere înainte. Poate că cel mai important detaliu a fost faptul că la sfârșitul fiecărei scrisori scria ”P. S. Te iubesc”, sau poate doar intenția impresionantă au făcut-o să vadă lumea cu alți ochi, oricare ar fi fost motivul a învățat că după furtună mereu urmează un curcubeu.
Romanul a fost expus în pelicula cinematografică cu același nume în 2007 în regia lui Richard LaGravenese.