Scriitoare irlandeză de renume mondial, avea să se remarce printr-o serie de articole pe care le publică în mai multe gazete locale. Se naște la Dublin și copilărește acolo, iar locurile natale îi vor fi întotdeauna cele mai dragi. Este cunoscută în special pentru romanul fenomen P.S Te iubesc, care se va bucura de o ecranizare de zile mari și va înregistra vânzări record pe piața internațională.
Romanele cărora le dă viață sunt romantice, pline de sensibilitate, cu eroi desăvârșiți și cu o acțiune care se desfășoară pe mai multe planuri narative. De fiecare dată, personajele sunt angrenate într-o luptă pentru supraviețuire, pentru găsirea sufletului pereche, pentru împlinire și desăvârșire. Eroii imaginați de Ahern sunt prinși în mrejele unei pasiuni nebune ori duc lupte grele pentru a depăși toate obstacolele cu care se confruntă. Treptat, autoarea se apropie de latura romantică a Sandrei Brown, însă nuanțele vor fi diferite complet. Autoarea portretizează lumi diferite, pline de empatie și candoare, originale și populate de fel și fel de personaje, pozitive sau negative.
În romanul „Perfecți”, scriitoare atrage atenția asupra unei lumi distopice, originale, și creionează o poveste despre dragoste și regăsire, neputință și iertare, compasiune și frică. La Ahern, dragostea capătă dimensiuni magice, hiperbolizate, iar personajele sunt captive într-o rocadă nebunească. Romanul va atrage atenția criticilor de pretutindeni, iar editura va fi nevoită să suplimenteze stocurile la numai câteva săptămâni de la apariție. Totuși, cartea va fi criticată de experții literari pentru trimiterile exagerate către sfera religioasă și către latura ocultă a sacralității.
Titlul este ales întocmai pentru a ne șoca și a ne expune latura imperfectă a lumii noastre. Autoarea ne vorbește despre marginali, despre cei neînțeleși, care numai împreună pot schimba lumea. Binele și răul se contopesc de minune, iar publicul va fi surprins de capacitatea de evocare de care dă dovadă scriitoarea noastră. Cumva, pe alocuri, lumea distopică pe care Ahern o prezintă se aseamănă cu lumile lui Huxley sau cu cele ale lui Orwell. Totuși, irlandeza se remarcă prin aerul rece și prin descrierile ample pe care nu le întâlnim la distopiile celor doi menționați anterior.
Prin cadru se perindă mai multe personaje, care au o strânsă legătură între ele și duc cu sine un secret teribil. Nebunia personajelor se contopește cu tot felul de revolte ale naturii, care pare să se răzbune pe eroii lucrării pentru deciziile neinspirate pe care le-au luat. Dilemele și capcanele lumii actuale sunt bine angrenate în povestea pe care scriitoarea o aduce în atenția noastră, iar modernitatea este definită magistral. Acum, Ahern se reîntoarce la origini și face o trecere în revistă a societății sale de dinaintea globalizării, de dinaintea progresului și ține să își expună aici părerile personale.
Tinerii în special, dar și cei trecuți de prima tinerețe vor fi fascinați de scrierea adusă în prim plan de irlandeza de geniu a literaturii universale contemporane, iar ecranizările care au la bază manuscrisele sale vor fascina generații.
Lucrarea de față este magistrală, plină de nuanțe și menită să ne impresioneze, dar și să ne determine să conștientizăm realitatea din jurul nostru. Pe site-ul nostru, la numai un click distanță, cartea este disponibilă în mai multe ediții, după cum urmează: All (2018), All (2017).