Despre Colin Falconer
Scriitorul s-a nascut in Londra in 1953. La 18 ani, dupa ce si-a terminat studiile, s-a angajat intr-o companie de asigurari. Intr-o zi, insa a decis sa plece in calatorie prin lume, asadar a vizitat intai Spania, apoi Africa, apoi a batut Europa pe jos pana in Suedia. Intors in Marea Britanie, a fost tentat sa isi construiasca o cariera ca jucator profesionist de fotbal, insa, nereusind, a pornit intr-o calatorie prin Asia. Experientele pe care le-a trait in Bangkok si India au fost transpuse ulterior in cartea sa, Venin, iar aventurile din jungla birmaneza au stat la baza povestilor din seria Opiu legate de traficul de droguri. S-a mutat in Australia cand avea 20 si ceva de ani, unde, impreuna cu un prieten, a fondat o agentie de publicitate. Dupa cativa ani a iesit din aceasta afacere si a plecat la Sidney, manat de dorinta de a fi scriitor.
A lucrat in radio si televiziune si a colaborat cu multe ziare si reviste australiene. A scris si a publicat romane care au devenit celebre si au fost traduse in peste 20 de limbi. S-a casatorit cu Helen si are doua fiice. Sotia sa a murit, eveniment despre care povesteste in cartea pe care a scris-o impreuna cu Elizabeth Best, The Year We Seized the Day, carte in care relateaza despre parcurgerea drumului de 800 de kilometri al Camino del Santiago din Spania. Colin Falconer a continuat sa duca o viata plina de aventuri, calatorind foarte mult si trecand prin intamplari diverse, din acestea extragandu-si subiecte pentru cartile sale. A lucrat si ca voluntar pentru serviciul de ambulanta. Ca autor, a folosit si propriul nume, Colin Bowles, la romanul autobiografic The Year We Seized the Day, la publicarea unui manual de limba engleza australiana si a Wit's Dictionary, si pseudonimul Mark d'Abranville la scrierea cartii Frumoasa mea spioana - o poveste a spionului britanic Nick Davis care, sosit la Bucuresti, o salveaza pe Daniela Simonici, femeie care se dovedeste a avea o identitate misterioasa.
Cele mai multe titluri ale sale poarta semnatura Colin Falconer. Harem prezinta o poveste legata de perioada lui Soliman Magnificul, in care cauza sfanta a islamului face tot posibilul sa se impuna lumii prin orice mijloace, iar curtea sultanului este plina de secrete, tradari, erotism si decapitari. In 1999 a fost editat Aztec, un roman despre felul in care dragostea unei femei pentru un soldat poate sa distruga un imperiu, o poveste inspirata din legenda printesei aztece Malinali. Alte titluri celebre ale lui Colin Falconer sunt: Ceasul mortii, Teroare, Xanadu, Rafuiala, Demonii, Perle, Cleopatra. Cand eram zei sau Anastasia. Cea mai recenta carte a sa, aparuta in 2017, poarta titlul The Unkillable Kitty O'Kane.