Costache Anton se naște la Ungheni, în județul Iași, unde își face debutul literar cu o nuvelă, Iașul nou. Este interesat de artă și cultură veche încă din perioada liceului și lucrează cu ardoare la fel și fel de scrieri, care vor fi publicate în gazete locale. Este un autor deosebit, plin de originalitate, care ne aduce mai aproape de satul autentic. Se naște din părinți simpli și trăiește o bună bucată de vreme în casa din partea părinților. Aici deprinde poezia, literatura și istoria, iar dragostea de scris se înfiripă de timpuriu. Termină liceul și urmează cursurile Facultății de Filologie, iar apoi se îndreaptă spre Cinematografie, la București. Este atras de arta actorului, citește opere mărețe în acest sens și visează să ajungă actor. Dar se întoarce la scris, și așterne pe hârtie povești și nuvele pe care le consideră mediocre, dar care vor deveni cunoscute și apreciate de public mai apoi. O vreme, lucrează la editura Tineretului, apoi la Studioul de Filme, iar între timp călătorește prin lume, culegând diverse surse de inspirație de pretutindeni.
Este interesat de natura umană, de psihologie și de trecutul patriei sale. Lucrează în colaborare cu mai multe gazete și edituri cunoscute, iar primele sale scrieri sunt primite cu scepticism de masa critică de la București. Pleacă o vreme din țară și stabilește conexiuni cu mulți scriitori celebri, oameni de litere, filosofi și jurnaliști. Întors la București, scrie cea mai de preț lucrarea a sa, cea care îl va consacra, Seri albastre.
Inspirându-se de la francezi, evocând spațiul românesc autentic, Anton are darul de a rememora momente din copilărie și are curajul să își expună în fața publicului fel și fel de sentimente și trăiri contradictorii. Este un nostalgic incurabil, care își expune sufletul pe tavă și nu se teme de judecata poate prea aspră pe care publicul are să i-o facă.
În mod paradoxal, cartea sa este un amestec de lumină și umbră, de culoare și sens, o călătorie aparte, în urma căreia ne simțim mai liberi, mai înțelepți, mai împăcați. În centrul acțiunii se desfășoară o poveste de dragoste, între o copilă sensibilă și firavă și Nunu, un adolescent curajos, care caută iubirea de care a fost privat întreaga sa viață. Aici, departe de orașe aglomerate, cei doi luptă pentru dragostea lor, o iubire reală, vie, pentru secolele în care trăiesc. Când destinul îi desparte, cei doi tineri fac tot ce le stă-n putere să se regăsească, iar dragostea lor se dovedește mai puternică decât orice. Realismul scrierii este extraordinar, iar publicul este atras într-o incursiune nemaipomenită, plină de farmec, care multă vreme ne va urmări.
Cartea este privită ca o confesiune, ca un soi de jurnal indirect al autorului, un soi de manifest pe care l-a ascuns în sertar prea multă vreme. Povestea despre viață, iubire și sens este de-a dreptul incredibilă, iar forța de evocare a autorului ne va cuceri. Pe site-ul nostru, la numai un click depărtare, cartea poate fi găsită în mai multe ediții: Univers (1999), Eminescu (2000).