Cristian Fulaș este unul dintre cei mai căutați autori contemporani pe care literatura universală ni-i i-a oferit. Operele sale sunt pline de farmec, menite să ne schimbe viziunea asupra vieții. Treptat, autorul devine un nume cunoscut în branșă și ajunge să fie tradus în mai multe limbi străine de circulație internațională. Personajele lui Fulaș sunt inspirate din realitate, iar evenimentele personale îl vor determina pe autor să ne pună fațî0n față cu propria biografie.
Personajul central din această scriere este un bărbat care caută cu disperare să se elibereze de demonii trecutului, iar noi asistăm la acest traseu complicat și plin de fel și fel de evenimente. Un el care caută să se refugieze în scris, care dorește cu ardoare să redevină cel de odinioară, de dinainte de aceste angoase. Este drept că, Fulaș caută cu ardoare să pună în personajul său cât mai multe calități și defecte din propria-i persoană. Cumva, cartea poate fi privită ca o biografie.
După plâns este o lucrare fenomen, care vorbește despre sevraj, despre lupta dintre conștiință și ficțiune. Este eroul lui Fulaș capabil să se regăsească, să se elibereze? Vom observa cum trece de la un eveniment la altul și cum duce cu sine greutăți diverse, pe care ni le relatează simplu, de parcă s-ar detașa de ele. Suntem convinși că luăm parte la o mărturisire sinceră, dar de fapt, mulți demoni se ascund în spatele unui chip răvășit de adicții de tot soiul. Suntem purtați într-o poveste de viață, care ne va învăța să facem distincția între bine și rău, să privim lucrurile din exterior. Fiecare paragraf este o confesiune stranie, dar drama pune stăpânire pe noi și ne determină să privim ființa umană cu alți ochi. Cine suntem noi în calea vieții? Este adicția o formă de refugiu? Putem scăpa din ghearele ei?
Fulaș scrie cartea pentru a se vindeca pe sine însuși, pentru a se împăca cu trecutul, pentru a face pace cu el de odinioară. Lucrarea este plină de contraste și parcă am intra într-un salon de terapie. Astfel, înțelegem psihicul uman mai bine și avem de-a face cu fel și fel de explicații pe care autorul ni le oferă. Autorul nostru este magistral și ne cucerește de fiecare dată, iar cartea va fi foarte bine primită de public. Vom înțelege mai bine raporturile dintre realitate și ficțiune, dar și felul în care oamenii devin dependenți în diferite feluri de fel și fel de substanțe. Dar nu doar substanțele dau dependență, ci și oamenii, iar eroul nostru se însingurează tocmai pentru a se feri de rănile pe care aceștia i-le pot provoca.
Traumele acestuia sunt aduse la iveală cu acuratețe, iar Fulaș este magistral în narațiunea sa. Cartea va fi tradusă în mai multe limbi străine, iar numele autorului va căpăta greutate pe piață. Ulterior, scrierea va fi o sursă de inspirație pentru cei tineri. Pe site-ul nostru, la numai un click depărtare, cartea poate fi găsită în mai multe ediții: Polirom (2017), Polirom (2021), Humanitas (2018).