Danielle Steel a reușit să vândă peste 800 de milioane de copii ale cărților sale și totul a început dintr-o întâmplare. S-a născut pe 14 august 1947 la New York, într-o familie de burghezi. Nu a durat mult până ce aceștia s-au mutat la Paris și i-au dat ocazia micuței să observe cum se distrau adulții la petrecerile opulente. Începuse să scrie povești despre ceea ce vedea dar fiind crescută într-un mediu catolic, i-a fost indusă ideea că cel mai bine ar fii să devină călugăriță. Totuși a studiat design-ul la Universitatea Parsons și apoi la New York iar la 19 ani a reușit să termine primul său manuscris. Lucrând la o agenție de marketing, managerul său a observat talentul scriitoricesc și a îndemnat-o să facă asta pentru tot restul vieții. În 1973 apare primul roman, Going home, însă succesul nu a fost cel așteptat. De abia când publică Promisiunea cariera sa începe să prindă contur și așa începe să se mențină peste 20 de ani pe lista de best-sellere. A fost inclusă în Cartea Recordurilor pentru faptul că a reușit să se mențină timp de 381 de săptămâni pe primele locuri, ceva nemaiîntâlnit până atunci. Căsătorită fiind de patru ori cu bărbați din diferite categorii sociale și suferind mai multe sarcini pierdute, autoarea a avut o inspirație continuă pentru cărțile sale așa că dacă vreți dramă, romantism, război și suferință, vă invit să încercați măcar unul dintre zecile de romane publicate.
Romanul "Mesaj din Vietnam" a apărut pentru prima dată la editura Dellacourte Books în anul 1990. În limba română apare în numeroase ediții, printre care Victoria în 1993, Miron în 1998 și 1994.
Paxton Andrews era jurnalistă și datorită meseriei sale ajunge să documenteze războiul din Vietnam. De la liceu, la facultate și până pe front, îi urmărim cu atenție fiecare mișcare și ne alăturăm în această călătorie. A cunoscut zeci de soldații cu destine fericite sau distruse, a încercat să le schimbe viața în diferite feluri și le-a spus lucrurile pe care ei voiau să le audă. Peter Wilson era unul dintre ei care de pe băncile facultății de drept ajunge în mijlocul luptei. Un altul este Ralph Johnson ce a fost corespondent încă de la începutul luptei și cunoștea atât Vitenamul cât și războiul pe din afară. Bill Quinn era regele catacombelor din Cu Chin și fiind deja veteran, nu mai avea frică de absolut nimic. Singurul ce venise de bună voie era Tony Campobello ce a părăsit New York-ul pentru a-și vărsa frustrările acolo unde trebuie. Șapte ani Paxton le-a urmărit viața și a scris despre ea în ziare și întoarsă în Statele Unite a observat că viața ei nu va mai fi niciodată la fel fără ei.