Filtre:
Edituri
 Bantam Books(3) Nemira(3) Pygmalion(2) Paladin(2) Orbit(1) Donald I Fine(1) Nelson(1) Anticipatia(1) Baricada(1) Image(1) Teora(1) Coresi(1)
Pret
  10 - 20 Lei (1)   20 - 50 Lei (1)   50 - 100 Lei (1)
An aparitie
19862016
Limba
 Romana(13) Engleza(5)
Coperti
 Brosate(13) Cartonate si supracoperta(3) Cartonate(2)
Colectii
 Nautilus(2) Science Fiction(1)

Filtrează
Carti David Brin
Ordonează
Pagina: 1
Carti David Brin
Despre David Brin

David Brin s-a nascut pe 6 octombrie 1950, in Glendale, California, Statele Unite ale Americii. Este un autor american de science fiction si un om de stiinta, cunoscut pentru lucrarile sale care abordeaza teme precum tehnologia, evolutia si viitorul umanitatii.

Brin a studiat la Universitatea din California, Santa Cruz, unde a obtinut licenta in fizica. Mai tarziu, a obtinut un doctorat in stiinte planetare si astronomice de la Universitatea din California, San Diego. A lucrat o perioada si in domeniul stiintific, in special pe teme legate de astronomia si fizica spatiala, dar si-a gasit adevarata pasiune in scrierea de fictiune stiintifica.

In ceea ce priveste viata personala, David Brin este casatorit si are copii. De asemenea, a fost implicat in diverse activitati de promovare a stiintei si educatiei, fiind un sustinator al transparentei si al importantei stiintei in formarea societatii moderne.

David Brin a debutat in literatura de science fiction in 1980, cand a publicat primul sau roman, "Sundiver", care face parte din seria Uplift. Cartea a fost publicata de editura Doubleday, iar debutul sau a fost un succes, marcand inceputul unei cariere remarcabile in domeniul science fiction. Romanul a fost bine primit de critici si i-a adus lui Brin recunoasterea ca autor talentat.

De-a lungul carierei sale, Brin a colaborat cu mai multe edituri importante, inclusiv Bantam Spectra, Tor Books si Doubleday, si a publicat lucrari in numeroase reviste de science fiction, inclusiv The Magazine of Fantasy and Science Fiction, Asimov's Science Fiction, si Analog Science Fiction and Fact.

Pe langa carierele sale literare, Brin a fost activ in diverse domenii. A fost un sustinator al transparentei guvernamentale si al libertatii de informare. A scris si discursuri si eseuri despre cum sa folosim tehnologia pentru a crea o societate mai deschisa si mai echitabila. In ceea ce priveste viata personala, Brin a fost casatorit si are copii.

Iata cateva dintre cele mai importante lucrari ale lui David Brin: Postasul (1985) este un roman distopic, setat intr-o America post-apocaliptica, care urmareste un barbat ce isi asuma rolul unui mesager intre comunitati izolate. Este o poveste despre supravietuire, reconstructie si speranta, fiind si un comentariu asupra increderii in institutii si guvernare. Inima cometei (1998), scris in colaborare cu Gregory Benford, exploreaza ideea unei comete care se apropie de Pamant. Este o poveste de aventura stiintifica ce imbina teme de fizica, biologie si ecologie cu o intriga captivanta. Triumful Fundatiei (1993) face parte din universul Fundatiei creat de Isaac Asimov si adauga noi dimensiuni si teme in acest univers clasic de science fiction. Brin exploreaza conflictele dintre diverse factiuni si interactiunile lor in fata unei civilizatii aflate pe cale de a se prabusi. Maree Stelara (1995), al doilea volum din seria Maree Stelara, exploreaza impactul unei colonii interstelare asupra unui univers in continua expansiune. Este o lucrare de amploare, in care autorul abordeaza teme precum evolutia, diversitatea si interactiunile dintre diferite civilizatii. Existența (2014) este un roman despre viitorul umanitatii si posibilele intalniri cu forme de viata inteligente. Brin se concentreaza pe dilemele existentiale ale umanitatii intr-un viitor in care tehnologia si stiinta au avansat semnificativ. Autorul exploreaza teme precum contactul cu extraterestrii si impactul acestuia asupra civilizatiei umane.

David Brin a fost, in general, bine primit de critica literara, in special datorita abordarii sale inovative in cadrul science fiction-ului. El este apreciat pentru profunzimea stiintifica a operelor sale, precum si pentru explorarea unor teme complexe legate de evolutie, etica si viitorul umanitatii. In multe dintre lucrarile sale, Brin reinterpreteaza concepte clasice de science fiction, cum ar fi „uplift” (ridicarea inteligentei speciilor mai putin evoluate) si transformarea relatiilor intre diferite civilizatii avansate.

Criticii au laudat, de asemenea, abilitatea sa de a combina stiinta cu narativa, astfel incat lucrarile sale nu sunt doar fascinante din punct de vedere teoretic, ci si captivante din punct de vedere literar. In special, Postasul a fost apreciat pentru mesajul sau despre reconstructia unei societati distruse si despre increderea in institutii intr-o era a dezbinarii. Totodata, seria Uplift a fost remarcata pentru explorarea interactiunilor dintre specii si complexitatea relatiilor intergalactice.

Opere: Postasul, Inima cometei, Triumful fundatiei, Maree stelara, Existenta.
Cărți populare scrise de David Brin: Razboiul elitelorPostasul

sus