Autor american de renume mondial, este recunoscut pentru pledoariile sale despre activitatea cerebrală și pentru cercetările din lumea științei. Este atras de literatură de specialitate, dar mai ales de cultură veche și de emoțiile umane. Studiază o vreme psihologia, iar relațiile interumane sunt cercetate cu ardoare de acesta. Cumva, pune bazele unei cercetări interesante, prin care ne asigură că tot ceea ce știm despre știință poate fi pus la îndoială. Primele sale scrieri apar într-o perioadă complicată din punct de vedere politic, dar asta nu-l va opri și nu-l va determina să se lase de scris. Este pasionat de mai multe domenii, lucrează cu ardoare la mai multe tratate istorice și scris, scrie despre subiecte controversate, pe care alții se tem să le abordeze. Este un ins curajos, autodidact, care are curajul să își depășească limitele și să se expună în fața publicului. Va fi apreciat și criticat deopotrivă, iar pasiunile sale vor ieși la iveală prin intermediul lucrărilor pe care le creionează.
Ce se întâmplă în creierul nostru când suntem fericiți? Dar când suntem triști? Cum reacționăm la suferință? De ce ne amintim unele lucruri, pe când, pe altele, le uităm numaidecât? Suntem întotdeauna conștienți de actele noastre? Trăim visele nopții la o identitate similară cu realitatea? Acestea sunt întrebările centrale ale lucrării, cărora autorul nostru le caută răspuns. El reușește să ne cucerească și să vină cu o analiză pertinentă asupra creierului uman. Deși este o scriere de specialitate, cu precădere pentru cei cunoscători în neuroștiințe sau în psihologie, este un manuscris interesant și pentru tinerii care caută să se informeze despre aceste domenii în special. El tratează diverși indivizi și caută să înțeleagă maniera în care creierul acestora este format sau cum răspunde stimulilor externi. Fiecare paradigmă este interesantă, iar publicul este fascinat de cunoștințele autorului nostru. Cartea este una destul de dificilă și se bazează pe studii personale sau pe interpretări ale unor date empirice pe care autorul le-a consultat de-a lungul vremii.
Autorul susține o teorie conform căreia creierul uman are propria sa viață, iar noi oamenii suntem conduși de instincte și de dorințe. Omul este o ființă complexă, iar creierul uman este un mecanism care suferă nenumărate schimbări de-a lungul vieții. Autorul nostru știe cum să filtreze informațiile și cum să nu își plictisească audiența. În același timp, este atras de felul în care a fost studiat creierul uman de-a lungul secolelor și ne aduce în prim plan fel și fel de teorii.
Cartea sa este apreciată la nivel internațional și tradusă în nenumărate limbi străine. Ulterior, numele îi este cunoscut în mai multe state și obține premii la numeroase concursuri de profil. Este un maestru al științei, un ins extraordinar, inteligent, care știe cum să lase urme cu manuscrisele și ideile sale. Astăzi este studiat și apreciat în universitățile de profil, iar lucrarea sa este una dintre cele mai bine vândute la nivel mondial. Pe site-ul nostru, la un click depărtare, poate fi găsită în mai multe ediții: Humanitas (2017), Humanitas (2020).


sus