David Joseph Schwartz s-a născut pe 23 martie 1927 și visul său a fost să motiveze oamenii încă din copilărie. A obținut doctoratul la Universitatea de Stat din Ohio apoi a devenit profesor la Universitatea de Stat din Georgia unde i s-a și observat potențialul în domeniul dezvoltării personale. A publicat "Puterea magică a gândului" și "Magia de a obține tot ce îți dorești" apoi a decis să înceapă o carieră pe partea de discursuri și coaching. Iată că bine a făcut pentru că în momentul de față este unul dintre cei mai apreciați speakeri motivaționali iar firma sa bazată pe dezvoltarea leadershipului, Creative Educational Services Inc., funcționează chiar și astăzi. Chiar dacă a reușit să îmbunătățească viața a mii de oameni, el a părăsit pământul la doar 60 de ani lăsând în urmă o adevărată comoară pentru cei ce vor să treacă la nivelul următor dar nu știu cum încă.
Cartea de dezvoltare personală "Puterea magică a gândului" a apărut pentru prima dată în 1959 la editura Wilshire Book Co. În limba română apare în numeroase ediții la editura Curtea Veche, cum ar fi cea din 2018, 1998 sau 2007.
La 20 de ani de la lansare a devenit cea mai cumpărată carte a editurii, ajungând la recordul de un milion și jumătate de copii doar în Statele Unite. Ajunsese atât de în vogă încât antrenorii și profesorii o cumpărau pentru elevii lor. Ideea principală este mai mult o rugăminte. Autorul le cere cititorilor săi să își seteze obiectivele la cel mai înalt nivel și întotdeauna să gândească pozitiv. Dacă oamenii vor reuși să facă acest lucru atunci și diferitele acțiuni obligatorii sau grele vor deveni o floare la ureche. Procesul ne este repetat pas cu pas, primul dintre ele fiind vizualizarea succesului și cât de mult ne-a ajutat să creștem. Este foarte important să fii înconjurat de oameni ce te ajută să evoluezi și să îți atingi obiectivele pentru că altfel vei cădea și nici măcar nu vei observa asta. Pentru unii oameni aceste lucruri par doar niște aberații și o prefăcătorie însă cu siguranță dacă vor incerca vor ajunge la concluzia că Schwartz are dreptate. Este pură psihologie, cu cât avem grijă mai mult de mintea noastră cu atât vom reuși să ne urmăm drumul cu bine, așa că luați o foaie și un pix și începeți să vă luați notițe.


sus