David Lodge s-a născut pe 28 ianuarie 1935 în orașul britanic Brockley, în familia unui violonist. Copilăria petrecută aici a fost portretizată în majoritatea cărților sale, mai ales relația cu părinții a fost descrisă detaliat. Obține licența în Arte la University College iar aici o va cunoaște pe viitoarea sa soție, Mary. În 1953 scrie primul său roman pe care nu îl va publica niciodată, Diavolul, lumea și carnea. Timp de un an a predat limba engleză la liceu, apoi a primit postul de lector la Universitatea din Birmingham unde va scrie și teza de doctorat despre Mișcarea Oxford. Începe să publice articole în diverse reviste și să joace pe scenele londoneze, moment în care află de moartea președintelui J.F. Kennedy. Cu această ocazie se mută împreună cu familia în Statele Unite și lucrează ca profesor de literatură la Universitatea Brown. Publică în sfârșit primul roman, Muzeul britanic s-a dărâmat, și va reuși să devină cunoscut într-un timp rapid. Reușește să își îmbunătățească cariera academică și până în 1987 scrie zeci de nuvele și eseuri, astfel ajungând profesor la Universitatea din California.
Majoritatea cărților sale sunt inspirate din viața sa, satiră academică, religie sau viața de familie și este denumit un scriitor complet. Este premiat cu Premiul Hawthornden, Lost Man Booker Prize sau Booker iar după anii '90 devine cunoscut la nivel internațional. Printre cele mai cunoscute opere se numără Schimb de dame, Vești din Paradis sau Bărbatul făcut din bucăți.
Nuvela "Terapia" apare pentru prima dată în 1995 la editura Secker& Warbrug. În limba română apare la editura Polirom în 2002, 2003 și 2012.
Laurence Passmore era un scriitor de sitcom de succes însă din cauza unei nevroze ce îl atacă pe la 40 de ani și a unui mariaj eșuat, începe să vadă viața altfel. El spunea că are problemele cu unul dintre genunchi însă când și mijlocul a început să îl doară s-a așezat la locul său. A incercat terapia cognitivă, acupunctura și aromaterapia dar singurul lucru ce a avut efect a fost filosofia lui Kierkegaard. Poreclit mai nou Tubby, Laurence călătorește la Santiago de Compostela pentru a-și găsi adevărata dragoste. Cartea este împărțită în patru mari etape. Prima este o parte de jurnal, a doua este structurată în dialoguri dramatice, a treia un memoriu iar ultima este narațiunea de după episodul londonez. Maureen, prima lui iubită este descrisă cu atenție, relația dintre ei este o metaforă ai toate întâmplare duc cu gândul la filosofia kierkegaardiană. El nu era creștin dar urma etapele acestei ideologii pentru a ieși din depresie iar dacă vă doriți să aflați care sunt acestea, vă invit să îi acordați o șansă cărții.