O cameră mortuară. Un secret bine păzit. Un cadavru. Un criminal în serie. Acestea sunt elementele unei scrieri pline de suspans și dramă. Douglas Preston este un autor incredibil, curajos și plin de farmec, care lucrează cu ardoare la personajele sale și reușește să ne surprindă de fiecare dată. Un criminal în serie umblă liber, iar victimele sale sunt alese cu atenție din clasa de sus a societății. În gazeta New York Times apare un articol despre un criminal în serie, iar într-o cameră mortuară se găsesc oasele unor victime de la 1880.
Un agent FBI, o jurnalistă și un arheolog fac echipă pentru a descoperi cine a săvârșit aceste crime odioase, dar mai ales pentru a descoperi cine este acela care le copiază și presară spaima în rândul societății americane. De la o pagină la alta, intrăm într-un univers plin de secrete, care ne va cuceri și ne va determina să mergem, alături de protagoniști, pe urmele făptașului.
Asemenea unui film vechi, cartea se transformă, iar cadrele se succed pas cu pas și devin din ce în ce mai greu de digerat. Un psihopat umblă liber, iar victimele lui pot proveni din orice parte a societății. Curajoasă, Kelly descoperă legături stranii între crimele de atunci și cele de acum, iar piste pe care merge pare să ducă la asasin. Când agentul FBI primește însă o scrisoare misterioasă, lucrurile iau altă turnură. În miezul nopții sau la amiază, când te aștepți mai puțin, asasinul lovește din nou, iar crimele sale odioase aduc spaimă și durere în rândul societății. O luptă contra cronometru, o goană de-a șoarecele și pisica, ne face să ne amintim de vechile scrieri semnate de Agatha Christie și ne determină să nu lăsăm romanul din mână până la final. Cine este asasinul și care este motivul pentru care ucide? Aceasta este întrebarea care îi chinuie pe cei trei curajoși, care caută răspunsuri. Treptat, ei trei devin ținta criminalului cu sânge rece, iar Kelly simte amenințarea venind.
Va reuși ea să scape teafără? Lucrurile devin din ce în ce mai complicate, iar societatea americană este terifiată de aceste acte de cruzime. Victimă după victimă, necaz după necaz și o beznă totală în acest caz; toate acestea fac lucrarea și mai palpitantă.
Finalul este și el neașteptat și ne poartă spre piste la care nu ne-am fi gândit. Autorul reușește să mențină suspansul până la final, iar drama se concentrează nu numai pe găsirea vinovatului, ci și pe salvarea victimelor. Lucrarea va fi foarte bine primită de public, care va urmări cu sufletul la gură fiecare paragraf. La nivel internațional, va fi tradusă în mai multe limbi străine și va fi ecranizată de studiourile Paramount în 2002, într-o peliculă extraordinară. Ulterior, autorul avea să declare că nu se aștepta ca scrierea sa să prindă atât de bine la public. Pe site-ul nostru, la numai un click depărtare, poate fi găsită în mai multe ediții: RAO (2018), RAO (2019), Corint (2018).