Filtre:
Edituri
 Perrin(14) Paris(5) Revistei Ideei(3) Antet(3) Solteris(2) Dacia(2) Aldo Press(2) Princeps(2) Lotus(1) Librarie Academique(1) Universitaria(1)
Pret
  5 - 10 Lei (1)  10 - 20 Lei (1)
An aparitie
19072015
Limba
 Franceza(20) Romana(17)
Coperti
 Brosate(24) Cartonate(13)
Colectii

Filtrează
Carti Edouard Schure
Ordonează
Edouard Schure - Sanctuarele Orientului Vezi detalii Edouard Schure - Sanctuarele Orientului IN STOC Pret: 15,00 Lei
Pagina: 12
Carti Edouard Schure
Despre Edouard Schure

Edouard Schure (n. 21 ianuarie 1841, Strasbourg - d. 7 aprilie 1929 , Paris) a fost un filosof, poet, dramaturg, romancier, critic muzical si publicist al literaturii ezoterice franceze.

Nu la mult timp dupa moartea tatalui sau, cand Schure avea paisprezece ani, a vizitat Parisul si a vazut pentru prima data sculpturile clasice din Luvru. Frumusetea Venus di Milo, a lui Dionisos, a Amazonului ranit, a patruns adanc in baiat, trezind in el dragostea si aprecierea pentru lumea Greciei antice, care avea sa joace un rol atat de semnificativ in opera sa ulterioara ca dramaturg. In aceste sculpturi, Schure a devenit constient de faptul ca o frumusete divina se poate manifesta in substanta fizica prin magia artei. Odata cu publicarea eseului Richard Wagner et le Drame Musical, s-a stabilit ca un expert francez principal si avocat al vremii.

A vizitat Germania, ramanand acolo cativa ani, timp in care a scris Histoire du lied (publicat in 1868). In aceasta carte si-a exprimat dragostea pentru muzica si poezie, care a fost imbunatatita cand l-a cunoscut pe Richard Wagner.

La scurt timp dupa intoarcerea din calatoriile sale in Germania, Schure s-a casatorit cu sora prietenului sau, compozitorul Nessler. S-au mutat la Paris, unde Schure si-a continuat opera si studiile, cladindu-si prietenii cu unii dintre cei mai importanti barbati si femei din viata culturala a Frantei din vremea sa. Odata cu izbucnirea razboiului franco-prusac din 1870, Schure si sotia sa au plecat in Italia. In Florenta a cunoscut o femeie cu douazeci de ani mai in varsta decat el, Margherita Albana Mignaty. El a descris-o drept „muza” sa, desi era casatorit. Prin inspiratia Margheritei Albana Mignaty „ca marturie a unei credinte dobandite si impartasite”, a aparut cartea Marii Initiati a lui Schure.

In anul 1900, actrita Marie von Sivers a luat legatura cu el cu intentia de a-i traduce lucrarile in germana (The Great Initiates, The Sacred Drama of Eleusis si The Children of Lucifer). La sectia germana a Societatii Teozofice l-a cunoscut pe filosoful austriac si ulterior fondatorul Antroposofiei, Rudolf Steiner. Aici l-a cunoscut si Schure. Profund impresionat si considerandu-l un „initiat” autentic, in conformitate cu lucrarea sa, Marii initiati, a fugit acasa dupa o prelegere a lui Steiner pentru a-si nota din memorie tot ce a auzit. Aceasta si altele au fost publicate sub numele de Cosmologie Esoterica. Ulterior, Steiner & von Sivers au pus in scena dramele ezoterice ale lui Schure la Congresele teozofice de la Berlin si Munchen.

In 1908, Schure a publicat Le Mystere Chretien et les Mysteres Antiques (Crestinismul ca fapt mistic si misterele antichitatii), o traducere in franceza a operei lui Steiner, Edouard Schure a fost adesea vizitat de Rudolf Steiner in Barr, Alsacia. Steiner a produs multe dintre piesele lui Schure.

Schure a scris un numar considerabil de carti si piese de teatru. Piesele sale s-au bucurat de o faima relativa in zilele sale in Europa. El l-a influentat si pe compozitorul rus Serghei Prokofiev.

Lucrari: Histoire du Lied ou la chanson populaire en Allemagne (1868); Le drame musical. Richard Wagner, son oeuvre et son idée (1875); Les Grands Inities. Esquisse de l'histoire secrete des religions (Marii initiati. Schita asupra istoriei secrete a religiilor, 1927); Evolutia divina; Sanctuaires d'Orient (Sanctuarele Orientului, 1898); Les Enfants de Lucifer (1900); Femmes et inspiratrices poetes annonciateurs (1908); L'evolution du sphinx au divine Christ (Evolutia divina. De la Sfinx la Christos, 1912); Le reve d'une vie. Confession d'un poete (autobiografie, 1928).

Cărți populare scrise de Edouard Schure: Evolutia divinaMarii initiati

sus