De câte ori ai pus cuvântul înaintea faptelor? De câte ori nu ți-a fost influențată viața de gândurile care îți trec prin minte? Ai observat că viața ți-a fost influențată de idei negative și de scenarii stranii, pe care mintea ți le-a proiectat, fără ca ele să existe? Tocmai despre asta ne vorbește autoarea noastră în această scriere stranie, dar plină de entuziasm. Ea ne prezintă importanța gândirii pozitive și vine cu exemple în acest sens. Este pasionată de literatură, cultură și culoare, iar lucrarea sa se concentrează pe raporturile dintre psihic și fizic. Ea consideră că tot ceea ce ni se întâmplă, de-a lungul vieții, vine ca un efect al gândurilor și așteptărilor noastre. Cine suntem noi să ne decidem viitorul? Aceasta este întrebarea pe care autoarea noastră și-o adresează la începutul scrierii. Suntem curioși să aflăm ce se petrece în mintea ei și o lăsăm să ne poarte într-o pledoarie fascinantă despre om și viață.
Cunoscătoare de istorie, pasionată de psihologie, caută să ne prezinte puterea magică a gândurilor și forța cu care acestea ne pot schimba viața. Ea oferă exemple concrete și are puterea de a transforma fiecare paragraf într-un citat motivațional nemaipomenit. Gândurile ne ghidează, ele au puterea de a ne bucura sau de a ne face să suferim. De ce credeți că depresivii spun că puterea curativă a subconștientului i-a salvat? Pentru că atunci când privim într-o lumină pozitivă chiar și necazurile, viața noastră poate deveni mai tihnită și viitorul mai puțin tulburat. E drept, gândurile pozitive nu se învață peste noapte și munca cu subconștientul este una dificilă, dar psihologii o susțin. De-a lungul lucrării, observăm tentele sensibile și subiective ale autoarei, care își asumă rolul de meditator și caută să ne determine să vedem partea frumoasă a vieții.
Cartea este plină de fel și fel de trimiteri către psihologie și ne poartă într-o călătorie fascinantă, care ne va cuceri și ne va determina să conștientizăm puterea cuvintelor și maniera în care acestea ne influențează viețile. Autoarea se inspiră din realitatea sa, din poveștile pe care le cunoaște, dar și din alte scrieri pe care le lecturează de-a lungul vremii. Este copleșitoare în afirmații, originală și plină de farmec, iar felul în care scrie ne emoționează și ne poartă departe. Ea ne determină să ne întoarcem în copilărie, unde putem descoperi traumele și le putem vindeca, unde ne putem așeza la masă cu părinții, unde ne putem vindeca rănile de peste timp. Autoarea susține că formarea individului este strâns legată de copilărie, de perioada în care suntem influențați de fel și fel de evenimente și personaje. Atunci, când suntem mici, amestecăm noțiunile de bine și rău și suntem purtați pe mai multe căi până să ne descoperim adevăratul drum. Astfel, scrierea este una cu caracter motivațional și terapeutic, și va fi foarte bine primită pe piața de carte. Pe site-ul nostru, la numai un click depărtare, cartea poate fi găsită în mai multe ediții: Litera (2020), Litera (2021).