Filtre:
Edituri
 Tehnica(6) Shambala(1) Simon and Schuster(1) Anchor Books(1) Flamingo(1) Droemer Knaur(1)
Pret
An aparitie
19822007
Limba
 Romana(6) Engleza(4) Germana(1)
Coperti
 Brosate(10) Cartonate si supracoperta(1)
Colectii
 Taifas(2)

Filtrează
Carti Fritjof Capra
Ordonează
Pagina: 1
Carti Fritjof Capra
Despre Fritjof Capra

Om de stiinta, educator, activist si autor a numeroase bestselleruri internationale. A devenit cunoscut pentru cartea sa, The Tao of Physics/ Taofizica. O paralela intre fizica moderna si mistica orientala (1975), care a explorat modul in care fizica moderna ne schimba viziunea asupra lumii, trecand de la o viziune mecanicista la una holistica si ecologica. Cartea este inca tiparita in peste 40 de editii in intreaga lume si este mentionata cu statuia lui Shiva in curtea unuia dintre cele mai mari si mai respectate centre de cercetare stiintifica din lume: CERN, Centrul de Cercetare in Fizica Particulelor din Geneva.

De asemenea, este autorul cartilor The Turning Point (1982), The Web of Life (1996), The Hidden Connections (2002, Conexiuni ascunse), The Science of Leonardo (2007), Learning from Leonardo (2013) si Patterns of Connection (2021). Este coautor al cartilor Green Politics (1984), Belonging to the Universe (1991), EcoManagement (1993) si The Ecology of Law (2015) si Steering Business Toward Sustainability (1995). De asemenea, este coautor al scenariului pentru Mindwalk (1990), un film cu Liv Ullmann, Sam Waterston si John Heard, creat si regizat de Bernt Capra, in care joaca Liv Ullmann, Sam Waterston si John Heard.

In anul 1966 a obtinut doctoratul in fizica teoretica la Universitatea din Viena si a petrecut 20 de ani cercetand in domeniul fizicii teoretice a energiilor inalte, inclusiv la Universitatea din Paris, la Universitatea din California la Santa Cruz, la Centrul Acceleratorului Linear Stanford, la Imperial College, Universitatea din Londra si la Laboratorul Lawrence Berkeley de la Universitatea din California. De asemenea, a predat la Universitatea din California, Santa Cruz, la Universitatea din California, Berkeley si la Universitatea de Stat din San Francisco.

In perioada 1995-2020 a fost director fondator al Centrului pentru educatie ecologica, cu sediul la Berkeley, care se ocupa de promovarea ecologiei si a gandirii sistemice in invatamantul primar si secundar, si face parte din corpul profesoral al programului de educatie pentru cadre Amana-Key din São Paulo, Brazilia. Este membru al Schumacher College, un centru international de studii ecologice din Marea Britanie, si face parte din Consiliul organizatiei Earth Charter International. Scopul activismului si educatiei sau a fost fost acela de a contribui la construirea si sustinerea comunitatilor durabile. El crede ca, pentru a face acest lucru, putem invata lectii valoroase din studiul ecosistemelor, care sunt comunitati durabile de plante, animale si microorganisme.

Capra a fost subiectul a peste 60 de interviuri televizate, documentare si talk-show-uri in Europa, Statele Unite, Brazilia, Argentina si Japonia si a fost prezentat in ziare si reviste importante la nivel international. A fost primul subiect al seriei de documentare a BBC, Beautiful Minds. El detine diplome onorifice de la Universitatea din Plymouth, Universitatea din Messina si Universitatea din Viena. A primit numeroase alte premii, printre care Medalia de Aur a Societatii de Sisteme din Marea Britanie, Premiul Neil Postman pentru realizari profesionale in activitatea intelectuala publica de la Asociatia de Ecologie Media, Medalia Presedintelui Republicii Italiene, Medalia de Onoare Leonardo da Vinci de la Universitatea de Tehnologie Avansata din Tempe, Arizona, Premiul Bioneers, Premiul New Dimensions Broadcaster, Premiul American Book Award si Premiul Gold IndieFab de la Foreword Reviews, precum si Premiul Benjamin Franklin.

Lucrari: The Tao of Physics (1975, Taofizica. O paralela intre fizica moderna si mistica orientala (1975); Green Politics (1984, with Charlene Spretnak); The Turning Point (1982); Uncommon Wisdom (1988, Intelepciune aparte); Belonging to the Universe (1991); Belonging to the Universe: Explorations on the Frontiers of Science and Spirituality (1991, coauthored with David Steindl-Rast and Thomas Matus); EcoManagement (1993); Steering Business Toward Sustainability (1995); The Web of Life (1997); The Hidden Connections: A Science for Sustainable Living (2002); The Science of Leonardo (2007); The Ecology of Law (2015); Patterns of Connection (2021).
Cărți populare scrise de Fritjof Capra: Taofizica

sus