George Sand este o feministă convinsă, o reprezentantă activă a femeilor puternice din Franța altor timpuri. Lucrările sale sunt pline de metafore, de sensibilitate aparte și populate de fel și fel de personaje, care mai de care mai interesante. Personaj emblematic al epocii sale, Sand construiește scrieri revoluționare și are curajul de a aborda subiecte tabu în epocă. Cunoscută și criticată nu numai pentru credințele și ideile promovate, femeia va fi atacată și pentru stilul vestimentar pe care îl adoptă, atât de diferit și original pentru epoca în care i-a fost dat să trăiască. Autoarea se îmbrăca adesea în haine bărbătești și cutreiera Parisul, șocând audiența masculină și încântând-o pe cea feminină.
Cu numeroase legături amoroase, Sand reușește să ajungă în elita pariziană și să apară pe primele pagini ale gazetelor. Autoarea este strălucitoare în afirmații, curajoasă și plină de umor. Romantică incurabilă, eterna îndrăgostită a Franței de altădată, avea să frecventeze cele mai selecte grupuri pariziene și va câștiga aprecierea unor scriitori legendari. Se inspiră din operele lui Balzac și Dumas, ba chiar cochetează pentru o vreme cu versurile lui Shakespeare, pe care îl va cita ori de câte ori are ocazia.
La 1859, când apare prima variantă a romanului „Ea și el”, Sand este atacată și acuzată că răstălmăcește adevărul istoric. Scrierea este inspirată din povestea de dragoste pe care autoarea a trăit-o alături de artistul Alfred de Musset. Deși toți apropiați sunt împotriva legăturii dintre cei doi, relația merge mai departe, iar societatea este scandalizată de promiscuitatea promovată de Sand. Romanul pe care îl construiește pornește de la această experiență, iar personajele sunt bine construite, complexe și pline de trăiri contradictorii. Therese și Laurent sunt eroii principali ai scrierii, doi iubiți pasionali, care s-au descoperit în treacăt și își trăiesc cea mai frumoasă perioadă a vieții.
Pasiunea dintre cei doi este arzătoare, îi domină întru totul și scoate la iveală o latură animalică, necunoscută încă. Se vor iubi cu ardoare, se vor lăsa duși de val, se vor certa și, în cele din urmă, se vor despărți. Dragostea lor este copleșitoare și îi urmărește ca o umbră peste tot, îi macină și îi poartă într-un univers diferit, plin de frici și angoase, de visuri netrăite la timp, de remușcări și de iluzii pierdute. Autoarea reușește să dea un contur personal lucrării sale, să îmbine realitatea cu ficțiunea și să stârnească curiozitatea audienței sale.
Finalul romanului va fi la fel de tragic precum cel al poveștii în care a fost implicată autoarea, iar cititorii vor fi surprinși de forța de evocare de care dă dovadă George Sand. Cartea va fi tradusă în peste 30 de limbi de circulație internațională, iar pe site-ul nostru este disponibilă în mai multe ediții, după cum urmează: Niculescu (1995), Allfa (2013), Literatorul (1992).