Gerard Klein este un cunoscut scriitor și eseist francez, cu studii temeinice în sociologie. Avea să se arate interesat de istorie și cultură încă din copilărie, dar se îndreaptă către literatură ceva mai târziu. Se naște în Franța, urmează o școală economică și urmărește să își creeze o carieră solidă în acest domeniu. Totuși, se îndepărtează treptat de științele exacte și reușește să devină un nume cunoscut al literaturii science-fiction. Cumva, la o analiză mai atentă, observăm că scrierile sale sunt analitice, pline de trimiteri către zona fantastică și parcă inspirate din lucrările geniului Isaac Asimov.
La Gerard, tehnologia ocupă rolul central, iar romanele sale sunt cumva o prezicere a unui viitor îndepărtat și de-a dreptul înfricoșător. Suntem alături de fel și fel de personaje, care mai de care mai interesante și mai intens implicate în acțiunea care stă să explodeze la fiecare capitol. Cunoaștem tendința scriitorului de a exagera până și cele mai insignificante fapte cotidiene, dar, de asemenea, știm și ardoarea cu care ne vorbește despre o lume care ar putea deveni oricând posibilă. Duritatea discursului îl diferențiază de Asimov, iar atenția la detalii îl apropie cumva de King. Pe alocuri, regăsim trimiteri serioase și către literatura antică, pe care scriitorul o reinterpretează și ne-o servește într-o manieră nemaipomenită.
„Seniorii războiului” este, probabil, cea mai cunoscută scriere a sa, iar publicul va fi încântat de luciditatea cu care evocă faptele. Având la bază aceeași idee, conform căreia tehnologia poate înălța sau distruge umanitatea, lucrarea lui Klein este de o încărcătură emoțională extraordinară și populată de tot soiul de eroi curajoși, plini de pasiune și dornici să schimbe fața lumii acum sau niciodată. Ideea unui sfârșit iminent este prezentă încă din incipit, iar odiseea se desparte în mai multe linii narative. George Corson este personajul principal al romanului, un ins curajos, aparent necioplit, plin de secrete și care ascunde povești incredibile. Contrar aparențelor, bărbatul este extrem de educat și un bun negociator, iar aceste calități îl vor propulsa în fața războinicilor din liga lui.
Lucrarea conține trimiteri la filozofie, politică și istorie, dar și o readucere la viață a marilor eroi ai războaielor antice, precum Ahile, Odiseu sau chiar Alexandru cel Mare. Autorul știe cum să jongleze cu alternanța de vechi și nou, iar epopeea sa va avea un succes răsunător pe piață. O idee centrală a scrierii este aceea conform căreia războiul este singura modalitate prin care o națiune se poate desprinde de vechi, poate avansa. Pentru aceste afirmații, scriitorul va fi iubit și urât deopotrivă, iar criticii îl vor analiza atent. Astăzi, pe site-ul nostru, cartea este disponibilă în mai multe ediții, dintre care amintim: Nemira (1992), Univers (1975).