Cum sa fim fericiti in cuplu. Intre fidelitate si infidelitate


Gerard Leleu - Cum sa fim fericiti in cuplu. Intre fidelitate si infidelitate
Dacă ați avut vreodată probleme în cuplu și ați căutat o carte care să vă ajute, cu siguranță ați găsit titluri precum "Tratat de mângâieri" sau "Arta de a dormi în doi". Acestea au fost scrise de Gerard Leleu, ce a obținut titlurile de psihoterapeut și sexolog când unii oameni încep perioada pensiei. Dorința de a ajuta oameni a început încă din copilărie când a decis să urmeze medicina pentru a salva oamenii aflați la răscruce. A ajuns anestezist și reanimator și a fost doctor pe frontul războiului din Algeria. După ani de zile și-a dat seama că nu exista acea conexiune sufletească cu pacienții săi și trata doar o boală apărută din senin. A urmat cursuri de psihoterapie sub diverse forme iar la 45 de ani a început să țină conferințe și dezbateri în domeniu. În 1999 a început să publice lucrările și a vândut milioane de exemplare în întreaga lume, astfel că acum este recunoscut ca cel mai bun sexolog și terapeut european.
Cartea "Cum să fim fericiți în cuplu. Între fidelitate și infidelitate" a fost publicată pentru prima dată în limba franceză  în primăvara anului 2004. În limba română apare la editura Trei în același an, ediție ce va fi urmată de cea din 2011.
În viața de adult există două aspecte ce ne definesc ca ființe pe fiecare dintre noi: experiențele și traumele din copilărie și instinctul animalic. Partenerii noștrii sunt oglinda părinților noștrii, întotdeauna vom căuta pe cineva care să se asemene câtuși de puțin cu ei pentru a simți confortul și iubirea. În ultimii 200 de ani aceste lucruri s-au schimbat foarte mult și din această cauză familia modernă are de suferit astăzi. Tot ce s-a transmis din generație în generație a fost ca un joc de telefonul fără fir și așa a ajuns infidelitatea să fie un subiect discutat în toate grupurile. Mulți o consideră o boală însă este un simptom, un efect și un rezultat al relației în sine. Nimeni nu se naște așa, un eveniment l-a făcut pe individ să recurgă la asta pentru că oamenii s-au născut monogami. Trebuie să învățăm să menținem un echilibru între persoana noastră și partner și să comunicăm ceea ce vrem de la el. Fiecare dintre noi avem dorințe, frustrări, nesiguranțe sau temeri și în combinație cu stresul de la serviciu pot avea un rezultat apoteotic. Dacă nu îi comunicăm partenerului ce ne dorim și ce nu ne dorim, acesta va înțelege că nu mai este unul dintre interesele noastre și va alege calea infidelității. Iubirea pentru cineva pleacă întotdeauna din iubirea de sine iar dacă nu știm să ne iubim pe noi înșine, atunci va trebui să învățăm pentru că altfel niciodată nu va fi vorba de iubire ci de un interes ascuns. Poate ne place cum gătește partenerul, ne place să facem dragoste cu el sau cum e în vremurile moderne, banii lui. Acestea sunt interesele care anulează din start dragostea pentru el. Nici când sunt îndrăgostiți până peste cap nu este bine pentru că atunci vom suferi de orbire spirituală, ceea ce va duce la ignorarea punctelor slabe ale partenerului și inducerea unei lumi proprii ca de basm.


sus