Hrana vie pentru sanatate

Edițiile aflate acum în stocul anticariatului PrintreCarti.ro - Comandă online!

Gillian McKeith - Hrana vie pentru sanatate Vezi detalii Gillian McKeith - Hrana vie pentru sanatate IN STOC Pret: 7,00 Lei

Alte titluri publicate de același autor:

Gillian McKeith - Planul sanatatii perfecte Vezi detalii Gillian McKeith - Planul sanatatii perfecte IN STOC Pret: 8,00 Lei
Gillian McKeith - Esti ceea ce mananci Vezi detalii Gillian McKeith - Esti ceea ce mananci IN STOC Pret: 12,00 Lei
Gillian McKeith - Esti ceea ce mananci Vezi detalii Gillian McKeith - Esti ceea ce mananci IN STOC Pret: 12,00 Lei

Gillian McKeith, născută pe 28 septembrie 1959, este o scriitoare scoțiana și prezentatoare de televiziune. Este cunoscută pentru promovarea diverselor idei pseudoștiințifice despre sănătate și nutriție. Este fostă gazdă a emisiunilor "You Are What You Eat", "Feel Fab Forever" și "Eat Yourself Sexy".
În cartea "Hrană vie pentru sănătate", nutriționistul internațional dr. Gillian McKeith descrie 12 alimente miraculoase, bogate în substanțe nutritive și enzime esențiale pentru sănătatea noastră. În cartea sa, dr. McKeith descrie în amănunt alimentele dătătoare de viață, care ne sporesc energia, îmbunătățesc calitatea sângelui, hrănesc organele și revitalizează celulele. Hrana "vie" cuprinde germeni, cereale precum meiul și quinoa, semințe, vegetale marine, acizi grași esențiali, orz verde și alte plante și ierburi, alături de algele sălbatice verzi-albastre. Elementul cu adevărat remarcabil pe care îl conțin alimentele "vii", în special cele neprelucrate, sunt enzimele. "Ce sunt enzimele? Enzimele, întâlnite în toate organismele vii, sunt molecule de proteine care digeră hrana, descompunând-o în fragmente suficient de mici încât să treacă în sânge prin porii minusculi ai intestinelor. Ele reprezintă 'clasa muncitoare' a organismului. Pe lângă acțiunea de digerare a hranei, enzimele distrug toxinele, descompun grăsimile și celuloza, și metabolizează amidonul și proteinele."
Cele 12 alimente "sacre" descrise în cartea dr. McKeith sunt: germenii de mei, germenii de quinoa, lucerna, aloe vera, orzul verde, semințele de in, pătrunjelul, dulse, nori, stevia, floarea soarelui și algele sălbatice verzi-albastre. 
Germenii sunt o minune pentru o sănătate de fier, fiind bogați în enzime, enzime antioxidante, elemente antiîmbătrânire, vitamine, minerale, aminoacizi, clorofilă, proteine complete, fibre și pigmenți. Îmbunătățesc digestia, dau vitalitate, energie; întăresc organismul în general, oferă protecție împotriva radicalilor liberi. Termenul de germeni se referă la semințele de legume sau cereale care au încolțit, transformându-se în plante micuțe în trei sau cinci zile. Meiul, bogat în fier, magneziu, potasiu, siliciu, complexul de vitamine B și vitamina E, oferă multă energie organismului, ajutând digestia, îmbunătățind asimilarea substanțelor nutritive. Îndepărtează acidul în exces și împiedică dezvoltarea ciupercilor. Încluzând meiul în dietă, fie sub formă de germeni sau tărâțe, acesta va ajuta în mod extraordinar organele digestive, precum: stomacul, splina și pancreasul. Stomacul are nevoie de forță pentru a prelua și digera alimentele; splina trebuie să extragă lipidele din alimente și să le transforme în rezerve de energie pentru organism. Pancreasul trebuie să elibereze în organism enzimele digestive pentru a ajuta la descompunerea proteinelor, grăsimilor și a carbohidraților. Quinoa, cea mai puternică proteină, mai folositoare decât cele din carne, conținând toți aminoacizii esențiali, fiind o sursă bogată de minerale, inclusiv calciu, mult mai ușor de asimilat decât cel provenit din lapte. Lucerna, un tonic miraculos, conține o cantitatea foarte mare de enzime digestive și bioflavonoide, precum și cele mai multe vitamine, minerale, aminoacizi și de patru ori mai multă vitamina C decât majoritatea citricelor. Aceasta reglează problemele digestive, arsurile stomacale, gazele, balonarea, malabsorbția, favorizând descompunerea grăsimilor, a celulozei și a amidonului. Aloe vera, tămăduitoare și întăritoare, fiind bogată în special în stroli, aminoacizi și polizaharide. Aceasta reface țesuturile deteriorate, reduce inflamațiile, ajută digestia și sporește fluxul liber de energie prin toate meridianele. Orzul verde, cunoscut și ca exterminatorul toxinelor, este o plantă bogată în superoxid-dismutază, un antioxidant puternic, conținând, de asemenea, la fel de multe proteine ușor asimilabile precum carnea. Acesta îmbunătățește nivelul energic, vigoarea și rezistența.
Cartea "Hrană vie pentru sănătate" se regăsește pe rafturile anticariatului nostru în trei ediții, și anume: Curtea Veche (2008), Curtea Veche (2007) și Curtea Veche (2006).


sus