Rao(45) Suhrkamp(13) Calmann Levy(7) Bantam Books(6) Penguin Books(5) Aufbau(3) Le Livre de Poche(3) Pentru Literatura Universala(3) Rowohlt(2) Deutscher Taschenbuch(2) Arnoldo Mondadori(2) Stock(2) Univers(2) Germany(1) Soho(1) Pan Books(1) Oscar Mondadori(1) Farrar Straus and Giroux(1) Insel(1) La Biblioteca di Repubblica(1) Newton and Compton(1) Vintage Books(1) Reclam(1) Circulo de Lectores(1) Ernst Wasmuth(1) Adelphi(1) Diogenes(1) Verlag(1) Meridiane(1) Bernard Grasset(1) Oscar Print(1) Triad Panther(1) Adevarul Holding(1) Editura pentru Literatura(1)
Pret
mai mic de 5 Lei (1) 5 - 10 Lei (3) 10 - 20 Lei (6) 20 - 50 Lei (3)
Brosate(78) Cartonate si supracoperta(22) Cartonate(18)
Colectii
Opere XX(14) Le Livre de Poche(7) Rao Clasic(3) Nobel(3) Romanul Secolului XX(2) Babel(1) Adevarul 101 carti de citit intr-o viata(1) Globus(1) Biblioteca pentru toti(1) Meridiane(1)
Hermann Hesse s-a nascut in anul 1877 in orasul montan Calw din sud vestul Germaniei. Tatal sau a fost un fiu de doctor nascut in Estonia, iar mama sa fiica de misionari plecati in India. Dupa cum marturiseste autorul, ambii sai parinti vor face o perioada misionarism in India. Nascut intr-o familie protestant-pietista, Hermann Hesse se dovedeste o fire incapatanata, puternica, cu o minte agera inca de mic si destul de greu de controlat de catre mama sa. Copilaria si-o petrece in Claw, oras pe care il aminteste in opera sa timpurie, Gerbersaw. Locul cel mai indragit de autor era Podul Sfantul Nicolae unde in 2002 s-a construit un monument in cinstea autorului. De mic a dobandit o pasiune pentru muzica si pentru poezie de la mama sa.
In 1881, familia Hesse s-a mutat in Elvetia, in Basel, unde au stat 6 ani pana sa se reintoarca in Claw. Scoala a petrecut-o in mai multe internate si in seminarul teologic al manastirii din Maulbronn. Asa cum marturiseste autorul, era bun la limba latina, destul de bun la greaca si in general un invatacel bun dar nu era o fire care sa se supun unei educatii de tipul pietist. De exemplu in 1892 incearca sa se sinucida ceea ce va duce la internarea sa intr-un institut psihiatric pentru scurta vreme. In 1893 termina studiile si va lucra pe rand ca ucenic la o fabrica de ceasuri turn, apoi in 1895 la un magazin de carti. Anii de tinerete, in special timpul petrecut la manastirea din Maulbronn, se vor regasi povestiti in Sub tavalug care va fi publicata in 1906. In aceasta perioada citeste Goethe, Lessing, Schiller, Nietzche care-l va influenta destul de mult. Publica poemul Madonna in 1896, primul sau volum de poezii, Cantece Romantice, fiind lipsit de succes.
Din 1899 va lucra la un anticariat in Basel. Orasul va furniza solitarului Hesse prilejul cautarilor de sine, al plimbarilor precum si accesul la viata intelectuala prin intermediul cunostintelor de familie. In 1904 publica primul roman, Peter Camenzind, care devine foarte cunoscut in Germania, insusi Sigmund Freud laudandu-l ca fiind unul din favoritele sale. Tot in 1904 se casatoreste cu Maria Bernoulli si se va muta la tara. “In acea vreme o viata rurala, departe de orase si civilizatie, era tinta mea” marturiseste mai tarziu autorul. In 1911 va pleca sa viziteze Sri Lanka, Indonezia, Borneo, experiente care il vor ajuta in viitoarele opere. In 1914 incepe Primul Razboi Mondial si, desi s-a inscris ca voluntar, nu a putut fi acceptat din pricina unor probleme de santate. Pentru pozitia sa cumva neutra care indemna la infratire mai degraba decat la diviziunea nationalista care aparuse chiar si intre intelectuali cu ocazia razboiului, Hesse va cadea sub oprobiul presei germane si o parte din prietenii vechi se vor distanta. Dintre cartile pe care Herman Hesse le va scrie in urmatoarea perioada se numara Knulp in 1915, Demian in 1919, Siddhartha in 1922.
In 1919 divorteaza de prima sotie si va ramane o perioada singur locuitor in Casa Camuzii. Va mai avea doua sotii dupa aceasta perioada de singuratate. Scrie Lupul de stepa, Narcis si Gura de Aur, Calatoria spre soare-rasare si Jocul cu margele de sticla. Asa cum singur va declara, filosofia indiana si, mai tarziu, cea chineza, vor avea o mare inraurire asupra sa. In 1946 va primi premiul Nobel pentru literatura. A murit pe 9 august 1962 la varsta de 85 de ani si a fost ingropat la cimitirul San Abbondio din Montagnola.