Se naște la Târgoviște și are studii juridice înalte, iar o bună bucată de vreme exercită meseria de judecător. În timpul liber, scrie și publică fel și fel de povești pentru copii, iar personajele sale sunt pline de farmec și ne vor determina să le îndrăgim numaidecât. La o analiză mai atentă, autorul este un amestec de idei și forme, practice și realiste, pline de umor și menite să ne învețe să privim lumea altfel. Se întoarce la Târgoviște, orașul său natal și duce cu sine multă inspirație, pe care o va contura în lucrările de mai apoi. Este distins cu nenumărate premii și ia parte la viața bună a acelor veacuri.
Istoria și literatura nemțească îl interesează și îl emoționează și caută să ne facă părtași la manuscrisele sale deosebite. Se implică o vreme în politica veacului și leagă prietenii strânse cu personalități importante, oameni de litere și creatori de frumos. Scrie povești nemaipomenite despre și pentru copii, iar universul pe care îl creează ne va cuceri în totalitate.
Povestea de față este una deosebită, inspirată din realitate. Într-o călătorie de câteva zile pe meleaguri transilvănene, autorul avea să cunoască un băiat de la țară, care este înzestrat cu o inteligență unică. Niculai devine Niculăiță, iar scrierea prinde contur în jurul său. Un soi de Nică al lui Ion Creangă, băiatul este pus pe șotii și face din fiecare zi o nouă aventură. Treptat, scrierea se axează pe dezvoltarea acestuia și pe maniera în care lume se conturează în jurul său. Suntem cuceriți de capacitatea de evocare a autorului, de felul în care se raportează la eroul său și de povestea sa de viață. Viața la țară nu a fost niciodată evocată mai puternic, iar emoția eroilor devine emoția noastră, a tuturor. Cartea ne vorbește despre copilărie, despre planuri și despre curajul unui copil. Adesea, ne întoarcem în trecut, pe ulița satului, într-o casă bătrânească și luăm parte la fel și fel de răsturnări de situație. Avem de-a face cu oamenii locului, cu un autor plin de vitalitate și dornic să întoarcă timpul și să cucerească generațiile.
Lucrarea este plină de curaj și plină de culoare, iar personajul nostru este de-a dreptul cuceritor. Jovial, cu tenacitatea unui copil, cu visuri mărețe, caută să descopere adevărata menire a vieții, iar povestea devine din ce în ce mai emoționantă. Fiecare paragraf devine o mărturie a vieții simple, iar culorile se întrepătrund magistral. Suntem părtași la transformarea eroului într-un adult responsabil, iar glia satului îi va fi martoră și îl va îndruma pe calea pe care a ales-o.
Scriitorul devine un ilustrator al vieții tihnite, un ins plin de curtoazie, care știe cum să ne cucerească cu penița. Povestea va fi adaptată pentru piese de teatru, filme și alte reprezentații artistice, iar numele autorului va deveni din ce în ce mai cunoscut și mai apreciat. Pe site-ul nostru, la numai un click depărtare, opera este de găsit în mai multe ediții, după cum urmează: Univers (2001), Meridiane (2000), Editura pentru Literatură (2002).