Poet român cunoscut pentru o serie de lucrări extraordinare, este atras de artele frumoase încă din copilărie, iar maniera în care scrie cucerește publicul numaidecât. Scrie o vreme pentru diverse gazete, este atras de lumea jurnalismului și pune cap la cap fel și fel de idei, care îl vor propulsa departe, între cei mai cunoscuți scriitori ai veacului său. Lucrează în colaborare cu alți autori și are ocazia să cunoască nume sonore și să călătorească în afara țării pentru a-și culege astfel sursele de inspirație. Pleacă o vreme la Paris, unde, la fel ca Cioran, se leagă de fel și fel de reverii și scrie cu înfrigurare despre viață, moarte și fericire. Atras de literatură veche, aduce la viață fel și fel de poezii și notițe, pe care le reinterpretează și care îi vor fi de real ajutor în scrierile sale de mai apoi. Este atras de natura moartă, de viața trăită în tihnă, undeva la țară și, pentru asta, petrece o vreme în Transilvania, unde crede că e plaiul cel mai frumos de pe pământ.
Scrie despre dragoste prin prisma propriilor experiențe, iar pledoariile sale vor cuceri generații de îndrăgostiți. Cu patos, scrie despre libertate și despre revenirea la origini, pe care de prea multă vreme o caută. Este atras de frumos și își portretizează femeile asemenea unor zeițe din Olimp.
Lucrarea prezentă este o răstălmăcire a minții sale, o scriere vie și realistă, care ne va determina să-l îndrăgim și mai tare. Este curajos în exprimare, electric în lirism și plin de culoare în descrieri. Vorbește despre alte vremuri, despre iluzii deșarte, despre iubiri neîmplinite, despre destine frânte, despre viață de dincolo de moarte. În universul său, totul are o însemnătate, totul este întrebuințat la ceva, iar inimile oamenilor sunt adesea cele mai folosite. El știe că publicul s-a săturat de relatări fade, de versuri fără sens și fără fond, iar pentru asta scrie diferit. Este original și plin de pasiune și descrie totul cu o minuțiozitate greu de urmărit. Este un Aznavour cu condei, iar sentimentele capătă, la el, alte valențe. Iubirea și prietenia sunt exploatate la maximum, iar visul tardiv al regăsirii este expus la final tocmai pentru a încheia un tablou sincer, curat și care va dăinui peste veacuri. Minulescu trasează idei și idealuri și are puterea să le expună cu ardoare și cu curaj. Publicul este fascinat de evocările sale, iar nebunia veacului este, parcă, cuprinsă în acest bazar sentimental, așa cum o spune și titlul. Metaforele sale sunt diverse și pline de culoare, iar cititorii se vor îndrăgosti de poezia sa, care pare să-i curgă prin vene de la vârste foarte fragede.
Va fi tradusă în câteva limbi de circulație internațională, iar emoția va fi chiar adaptată pentru teatru și studiată în universitățile de arte frumoase. Minulescu devine o legendă, iar versurile sale devin nemuritoare. Pe site-ul nostru, la un click depărtare, scrierea poate fi găsită în mai multe ediții: Univers (2000), Eminescu (2002), Eminescu (1999).