Jack London s-a născut în anul 1876 la San Francisco în familia unei renumite profesoare de muzică.Tatăl lui este posibil să fi fost un intelectual al vremii însă nu se știe sigur pentru că a fost abandonat de mic. Din cauza acestui lucru mama sa a încercat să își ia viața de două ori și așa a ajuns Jack să fie crescut de Virginia, o sclavă ce a reprezentat o figură importantă în viața lui. În adolescență a început să muncească și a fost băiat de ziare, cultivator de stridii și printre altele și navigator pe Pacific. S-a asociat cu partidul lui Charles Kelly ce milita pentru oamenii fără loc de muncă și cu această ocazie a candidat pentru postul de primar de 4 ori însă fără noroc. Fiind speriat că va rămâne fără loc de muncă a început să trimită glume și povestiri la diverse ziare și reviste și după ceva vreme Overland Monthly a început să lucreze cu el. Acest lucru îl va ajuta să publice zeci de romane ce vor ajunge cunoscute la nivel internațional. Pe plan personal trebuie să vă spun că a fost căsătorit de două ori, prima dintre soții a fost aleasă pentru că îi putea dărui copii frumoși, cea de a doua pentru că îi era sursă de inspirație. Atât de bine s-au înțeles încât și ea a scris trei cărți despre viața lor împreună și au construit împreună o fermă. Aici își va avea și autorul sfârșitul fiind chinuit de mai multe boli începând cu vârsta de 30 de ani. Totuși va lăsa în urmă romane precum Colț Alb, Martin Eden sau Lupul de mare.
Colecția de povestiri "Fiul lupului" a apărut pentru prima dată în anul 1900 în limba engleză. În limba română își face apariția la editura Paralela 45 în 2006 și la Aramis în 2011.
Chiar dacă poveștile sunt diferite, un lucru este comun pentru toate: goana după aur. Trebuie citit în ordine și cu grijă pentru că personajele sunt aceleași în toate cele zece povestiri. În una dintre ele un căutător de aur crede că cel mai bun prieten are să îi fure soția așa că se căsătorește cu o indiancă pentru a-și înneca amarul. În Cele o mie de duzine este vorba despre un bărbat ce trebuia neapărat să își câștige traiul din ceva așa că decide să vândă ouă. Misiunea nu merge conform planului pentru că după ce le-a transportat a observat că sunt putrezite. Călătoria lui Lit-Lit îl are în centrul atenției pe un bătrânel indian ce își vede fiica ca pe un bun pe care îl poate vinde oricând, așa că o dă unui alb. Totuși, fata trăiește o viață de vis alaturi de el așa că nu îi reușește planul diabolic. Veți regăsi tonuri rasiale și peisaje pe care nu ne e dat să le vedem oriunde așa că acordați o șansă măcar uneia dintre povestiri pentru a intra în lumea Americii de acum aproape 200 de ani.