Jack London s-a născut pe 12 ianuarie 1876 sub numele de John Griffith Chaney într-o familie înstărită a unei profesoare de muzică. Din cauza abandonului tatălui, mama sa a încercat să își ia viața de doua ori iar asta i-a marcat copilăria. În adolescență și-a însușit numele de Jack și a început să muncească în diverse domenii pentru a mai strânge un bănuț. A fost livrator de ziare, a spălat podele, a cules stridii iar în final a ajuns pe o navă pentru a prinde braconierii. Este apoi recrutat în armată unde va învăța ce înseamnă socialismul și întors de acolo va începe să predice despre acesta cu gândul de a deveni primar. Nu reușește așa că decide să își îndrepte atenția spre literatura și trimite schițele, glumele sau poeziile diverselor publicații. Nu va avea succes așa că încearcă din nou în 1897 să trimită o nuvelă către revista Overland Monthly. De aici va începe să fie pe culmile succesului și va publica peste 50 de romane ce vor uimi o lume întreagă. Printre acestea se află Colț Alb, Chemarea străbunilor, Valea lunii și Temnița profesorului. Se va căsători de două ori insa singura sa dragoste va rămâne agricultura. Învățate în Japonia tehnici pe care nimeni nu le știa și astfel era cel mai priceput din domeniu.
Romanul "Mihail, câine de circ" a fost publicat pentru prima dată în 1917 de editura americană Macmillan. În limba română apare în 1957 la editura Tineretului, ediție ce o găsiți pe site-ul nostru alături de cea oferită în 1992 de editura Tribuna și cea oferită de Adevărul Holding în 2008.
Dacă data trecută, în Jerry al insulelor, am aflat povestea de viață a câinelui Jerry, de data aceasta o vom afla pe cea a lui Mihail. Era un terrier irlandez, un cățel roșcat și bălțat ce s-a născut și a crescut în Insulele Solomon. Crescând, a fost antrenat să devină vânător de sclavi iar destinul l-a dus pe un vas cu misiunea de a vedea care dintre ei sunt capabili de muncă. Într-o zi însă căpitanul îl uită pe o plajă și nu a durat mult până ce un altul să îl ia cu gândul de a-l vinde pe mulți bani. Se numea Dag Daughtry și în timp ce aștepta ca cineva să îl cumpere pe Mihail, a realizat că s-a atașat de el și mai bine îl păstrează pe post de tovarăș de drum. Așa ajunge cățelușul nostru să călătorească în jurul lumii. Era ascultător, blând și deștept așa că Daughtry se gândea cum ar putea profita de aceste calități. Îi surâde ideea de a-l transforma în câine de circ și voia să o pună în aplicare însă când a văzut cum sunt antrenați aceștia a lăsat-o baltă. Cruzimea cu care erau tratate animalele era la cote maxime și nu putea lăsa așa ceva să se întâmple noului său prieten pe viață.