Succesul său nu a venit din prima însă după publicarea colecției ”Fecior de lup” sau ”Colț Alb” a ajuns unul dintre cei mai bogați autori ai timpurilor sale. Vorbim despre Jack London ce nu a avut o viață deloc ușoară, iar atâtea suișuri și coborâșuri au ajuns să îi provoace tulburare bipolară. S-a născut într-o familie săracă iar el a trebuit să muncească încă de la o vârstă fragedă, singura sa bucurie fiind să citească seara înainte de culcare. A lucrat în fabrici, a fost bandit, marinar sau vânzător de ziare, iar pe la 20 de ani a decis că ar trebui să se întoarcă la școală. A învățat în 3 luni materia ultimilor ani și a reușit să termine liceul și se înscrie la Universitatea din California pentru a deveni un intelectual. Ajunge din nou falit dar și bolnav și cu această ocazie publică prima sa carte, ”O odisee a Nordului” care însă nu se va remarca. La doi ani distanță, când va publica prima sa colecție de povestiri, lumea va fi în extaz iar el va ajunge recunoscut internațional într-un timp extrem de scurt.
Nuvela ”Rătăcitor printre stele” a fost publicată pentru prima dată în anul 1915 de către editura Macmillan. În limba română apare în 1931 la editura IG. Hertz, ediție ce va fi urmată de cea oferită de editura Galaxia în 1991 și editura Pro Dao în 2012.
Un profesor universitar îl ucide pe un altul din cauza unui acces de furie necontrolat și astfel ajunge în faimoasa închisoare San Quentin din California, unde va sta pe viață. Va fi ținut în cămașa de forță zile de-a rândul pentru a mărturisi unde este ascunsă dinamita pe care colegii săi din închisoare au adus-o ilegal pentru a putea evada în masă însă secretul este în siguranță cu el pentru că habar nu avea. Aceasta a fost povestea pe care a spus-o un deținut pentru a câștiga încrederea autorităților iar prima parte a planului a reușit, profesorul Standing era vinovat și va ținut închis până ce va ajunge un schelet ruinat. Problema era că bărbatul nu știa nimic despre dinamite dar se gândise la o metodă de a o scoate de acolo fără ca nimeni să observe și astfel profesorul să primească pedeapsa capitală iar el să fie privit cu ochi buni. Așa începe să rătăcească printre stele, gândindu-se la tot felul de povești pentru a-i extermina pe paznici, pentru a-și păstra statutul de nevinovat și pentru a ieși mai repede. Suntem purtați pe tărâmuri de demult, în Evul Mediu, în Coreea de Nord de acum sute de ani, printre prinți și prințese sau diavoli din Olanda, iar dacă vă întrebați de ce ajungem la astfel de povești, gândiți-vă cât de tare te poate măcina că vei sta închis pe viață.
Romanul a fost transpus pentru prima dată într-o peliculă cinematografică destul de devreme, în 1920, în filmul mut unanim unde Courtenay Foote a avut rolul principal. De asemenea a fost inspirația autorului H. P. Lovecraft și a regizorului Marc Rocco.