Adesea, scrierile motivaționale sunt parcă toate la fel, iar autorii împărtășesc aceleași idei. Există, totuși, câteva lucrări pline de originalitate, care au câștigat aprecierea publicului, dar și pe cea a criticilor.
Se întâmplă în viață să fim puși în fel și fel de situații din care nu putem ieși. De câte ori nu ați fi vrut să spuneți pas unui eveniment, unui proiect, unei întâlniri cu prietenii, unei vizite la socrii? Dar rușinea v-a împiedicat, obligația v-a împins să acceptați, deși nu asta era dorința voastră. James Altucher este unul dintre acei scriitori care caută să explice această tendință a oamenilor de a accepta situații de compromis. Totuși, el vrea să clarifice că nu este lipsit de etică să nu acceptăm anumite compromisuri și, cu atât mai puțin, lipsit de politețe. Astfel, scriitorul pune bazele unei scrieri extraordinare, care ne va ghida în acest proces de autocunoaștere.
Cartea este un ghid extraordinar, care ne poartă în propriul subconștient și ne determină să vedem și latura bună a negării. E drept că ne simțim prost când refuzăm anumite compromisuri, dar sănătatea noastră mintală este importantă, mai importantă decât conservarea unor aparențe.
Forța noastră interioară este menită să ne poarte într-o incursiune fabuloasă, cu bune și rele, iar experiențele negative servesc pentru dezvoltarea și progresul nostru ca indivizi. Așadar, e nevoie să îndepărtăm conflictele de lângă noi, să ne ținem la distanță de oamenii toxici, și să căutăm împlinirea spirituală și mintală. Cum trăim într-o lume guvernată de tehnologie și bazată pe capitalism, e destul de complicat să ne detașăm complet de toate acestea. Prin urmare, ghidul lui Altucher vine ca o gură de aer proaspăt. Învățăturile sale sunt desăvârșite și bine sintetizate, iar emoția pe care o transmite ne va surprinde.
Această lucrare este un decalog pentru cititor și îl va ajuta să înțeleagă mai bine viața și consecințele unor compromisuri. Cumva, suntem acaparați de maniera în care autorul își subliniază ideile și luăm parte la o descătușare complexă a ideilor sale. Lucrarea este complexă și bine documentată, iar autorul este original și obiectiv. Participă la fel și fel de conferințe și culege infirmații din surse variate. Este un vizionar complex și plin de idei inovative, iar publicul apreciază talentul său literar.
Scriitorul nu dorește să ne convingă că are dreptate, numai să ne deschidă ochii cu privire la felul în care trebui să ne raportăm la viața de zi cu zi, oricât de grea ar fi aceasta. E drept, contextele sunt diferite și învățăturile din carte nu pot fi aplicate în fiecare caz. În ansamblul său, cartea este una eficientă pentru marea majoritate a oamenilor. Ea vine ca un manual de viață, ca un ghid motivațional original complex, care ne ajută să ne stabilim realele priorități și să îndepărtăm, pe cât posibil, negativul din viața noastră.
Cartea este, ulterior, tradusă în mai multe limbi de circulație internațională, iar scriitorul devine cunoscut pretutindeni. Pe site-ul nostru, cartea este disponibilă în mai multe ediții, dintre care amintim: TREI (2009), TREI (2011).