Jennifer Lee Carrell s-a născut la Washington în 1962 și încă de mică s-a dedicat studiului. Așa se face că obține licența în literatură la Stanford și Oxford și un doctorat în limba engleză la Harvard în 1994. Până în 1997 va lucra ca lector universitar în cadrul aceleiași universități, apoi va primi propria rubrică la Smithsonian Magazine în care a vorbit despre Shakespeare. Fiind pasionată de artă, a fost critic de muzică, operă și dans la Arizona Daily Star timp de trei ani. În 2003 publică primul roman, Monstrul pătat. Atrage atenția publicului însă nu va ajunge prea cunoscută.
Romanul "Codul Shakespeare" a apărut inițial sub denumirea de Înmormântate cu propriile oase, a apărut pentru prima dată în 2007 la editura americană Plums. În limba română apare în 2009 la editura Rao în varianta broșată și cartonată.
Dacă ați citit Codul lui Da Vinci, atunci cu siguranță sunteți obișnuiți cu acest tip de scriere. De data aceasta nu avem parte de picturi sau construcții, ci de teoriile lui Shakespeare, mai exact cea Oxfordiană și Derbyite. Autoarea a petrecut mult timp cercetând viața și opera scriitorului și mai ales influențele sale în Vest așa că haideți să vedem ce a ajuns să se întâmple.
Ziua următoare avea loc o nouă producție Hamlet la Shakespeare's Globe, iar Kate Stanley, un regizor excentric obsedat de marele scriitor primește o cutie misterioasă de la Roz Howard. Aceasta pretindea că a făcut o descoperire revoluționară dar înainte de a apuca să îi spună despre ce e vorba, instituția arde din temelii. Roz este găsită moartă în același mod ca tatăl lui Hamlet și asta o neliniștește pe Kate. Când deschide cutia găsește prima piesă dintr-un puzzle infinit ce avea să îi dea viața peste cap pentru o bună perioadă de timp. O vânătoare de comori ce avea o miză uriașă avea să se întâmple iar dacă va reuși să dezlege toate misterele rămâne să descoperiți singuri.