Jill Alexander Essbaum se naște în 1971 în orașul texan Bay City. A studiat la Seminarul Teologic Southwest, apoi a scris o teză despre Aimee Semple McPherson ce a fost foarte apreciată. După ce s-a căsătorit s-a mutat cu soțul său în Elveția pentru ca acesta să își finalizeze studiile. Urmează apoi cariera de profesor universitar de scriere creativă la Universitatea California și cea de scriitoare în adevăratul sens al cuvântului. În anul 2000 publică prima sa colecție de poezii, Raiul, ce va fir urmată de Necropolis, iar primul său roman va reuși să uimească toți cititorii, și să se întrebe dacă nu cumva este chiar povestea ei de viață.
Romanul "Casnica" a fost publicat pentru prima dată de către editura Random House în anul 2015. În același an apare și în limba română la editura Trei, în varianta broșată și broșată cu supracopertă.
Anna este de origine americană însă își întâlnește ceea ce părea marea ei dragoste, pe Bruno Benz, un bancher din Europa. Când îi propune să se mute la casa lui părintească din apropierea Zurichului, femeia nu stă nici o clipă pe gânduri și acceptă. Așa se face că își întemeiază o familie cu trei copii pe care Anna începe să îi ignore curând pentru că are impresia că din cauza lor viața sa a ajuns o rutină. Cum își putea condimenta puțin viață dacă nu cu escapade romantice lipsite de moralitate?! Soțul său observă că este nefericită și o îndrumă spre cursuri de dezvoltare personală și limba germană, doar că ea decide că ar fi mai bine să își continue planul. Din relația cu unul dintre amanții ei pe care începuse să îl iubească, rezultă o fetiță de care nu se bucură, însă tristețea va fi și mai mare când fiul ei legitim va fi ucis într-un accident de mașină. Șocul a fost și mai mare când a aflat că totul s-a întâmplat în timp ce ea făcea dragoste cu un necunoscut așa că acum comportamentul său devenise și mai ciudat. La o scurtă perioadă după funeralii, Bruno află despre aventurile soției sale și de faptul că fetița nu era a lui, însă ce se va întâmpla mai departe va trebui să aflați singuri pentru că nu vreau să vă stric surpriza.
Va fi totuși posibil să nu o placeți pe Anna, însă credeți-mă că trebuie să citiți până la final. Chiar dacă era o femeie fără conștiință și iubire față de familia sa, deciziile sale devin interesante spre final, mai ales cele cu psihologul său.