Nancy știe ce își dorește de Crăciun, un inel cu diamante. Dar soțul ei decide să-i cumpere o mașină de tuns iarba. Între cei doi nu mai există iubirea pasională de odinioară, dar femeia se încăpățânează să țină cu dinții de relația aceasta. Cumva, crede că poate redeveni în ochii soțului, femeia fatală care l-a cucerit, iar el Don Juanul care i-a luat mințile. Este posibil? Romanul de față este unul pe cât de amuzant, pe atât de ancorat în realitate. Într-o lume digitalizată, în care relațiile se destramă de la o zi la alta, într-o societate care pune preț uriaș pe aparențe, autoarea noastră are curajul să vorbească despre teme tabu.
Carmen, prietena de suflet a lui Nancy, a renunțat la iubire când i-a murit soțul. Crede ea că nu mai există altă cale, iar dragostea pare un subiect încheiat. Totuși, există o speranță, iar fericirea îi bate la ușă pe neașteptate. Povestea celor două femei este incredibilă, iar forța creatoare a autoarei ne cucerește și ne poartă într-un univers paralel, plin de empatie și sensibilitate.
Scrierea este una cu caracter moralizator, cu accente romantice, care ne cucerește și ne poartă spre perioade literare demult încheiate. Cumva, trăim în prezent, dar visăm la iubiri nemaipomenite, parcă rupte din vechile scrieri ale lui Balzac sau Zola. Femeile autoarei sunt inspirate din feministele secolului XIX-lea, au multe în comun cu Simone de Beauvoir, iar libertatea este cea mai importantă pentru ele. Ea le iubește pe fiecare în parte, le construiește cu patos, cu ardoare, cu dedicare. Noi, le admirăm și trăim alături de ele o incursiune nemaipomenită, presărată cu dezamăgiri, trădări și povești de neuitat. Romantismul și jurnalismul sunt două teme preponderente în această lucrare. Astfel, suntem atrași de forța de evocare a autoarei și de subtilitățile pe care le folosește pentru a-și contura ideile și eroinele.
Empatizăm cu Carmen, o iubim pe Nancy, deși nu îi înțelegem alegerile și suntem la curent cu ultimele noutăți în materie de întâlniri online. Autoare face o alegorie interesantă și vorbește despre temerile femeilor în întâlnirile romantice, despre dorința acestora de onestitate și siguranță când vine vorba de un nou angajament emoțional. De fapt, pe asta se bazează lucrarea ei, pe emoții și pe felul în care acestea se transmit între personaje. Pe alocuri, capătă un caracter psihologic, iar romantismul cade în plan secund adesea. Manuscrisul este curajos și plin de culoare, ne va fascina și ne va purta departe. Lumea scriitoarei noastre are fel și fel de contraste, iar noi ne adaptăm la ele.
Cel de-al treilea personaj feminin, Mia, încorporează calitățile celorlalte două. Ea este cea mai sensibilă dintre acestea, dar și cea care are de trecut peste cele mai multe greutăți. Cupidon este adus în prim plan de mai multe ori, este utilizat ca cel care interceptează și creează legături.
Pe site-ul nostru, la un click depărtare, cartea poate fi găsită în mai multe ediții, după cum urmează: Leda (2009), Leda (2010), Leda (2011).