John Grisham este cunoscut la nivel internațional pentru scrierile sale pline de suspans și populate de fel și fel de personaje, care mai de care mai interesante. Avocat cu studii temeinice, reușește să își facă un renume în branșă și devine unul dintre cei mai buni oameni de drept pe care Universitatea din Mississippi avea să îl ofere pe scena relațiilor internaționale. Se axează mai mult pe criminologie și drept penal, dar, într-o perioadă relativ scurtă, își descoperă pasiunea pentru literatură și începe să scrie cu ardoare. Totuși, practică avocatura în privat o bună bucată de vreme, după care se axează pe romane polițiste, intrigante și pline de suspans.
Cunăaște o faimă nesperată cu scrierea "Și vreme e ca să ucizi", dar și "Cazul Pelican".
Ambele manuscrise vor fi ecranizate în producții de mare succes la Hollywood, iar numele lui Grisham își va face loc alături de greii literaturii de suspans.
În mare parte, lucrările pe care Grisham le semnează sunt inspirate din procesele la care a participat și care l-au impresionat puternic. Cumva, scriitorul îmbină într-o manieră magistrală realitatea zilelor sale cu ficțiunea imaginată. Universul său este plin de surprize, iar eroii sun puși în fața unor evenimente din care le este imposibil să scape cu obrazul curat. Personajele lui Grisham sunt și ele inspirate din persoane pe care le-a apărat în procesele sale și pentru care a luptat în sala de judecată.
"Campionul din Arkansas" este una dintre cele mai de preț scrieri pe care autorul o aduce în atenția noastră. Lucrarea prezintă copilăria unui băiat de șapte ani, care își trăiește copilăria în Arkansas și care este un alter ego al scriitorului însuși. Romanul este emoționant încă de la primele pagini, iar cititorul este impresionat să observe această nouă latură a lui Grisham. Cruzimea de care dau dovadă restul personajelor sale este acum ștearsă de sensibilitatea acestui mic erou, care crește cumva sub ochii noștri. Copilăria eroului este plină de neprevăzut, iar cititorul va fi copleșit de povestea acestuia și îl va însoți în această călătorie până la final. Pe alocuri, lucrarea este copilăroasă și jovială, iar scriitorul are o capacitate de evocare de-a dreptul extraordinară. Copilul devine adult sub ochii noștri curioși, iar procesul de maturizare se desfășoară etapizat. Metaforele utilizate sunt copleșitoare, iar Grisham este un vizionar absolut al lumii infantile pe care o expune cu atâta tandrețe.
Tradusă în peste 30 de limbi de circulație mondială, lucrarea va fi adorată de iubitorii acestui gen de literatură, iar Grisham va căpăta faima absolută. Originile lucrării se găsesc în copilăria autorului, iar povestea devine din ce în ce mai personală pentru acesta. Cartea poate fi găsită pe site-ul nostru în mai multe ediții, după cum urmează RAO (2003), RAO (2007), RAO (2001).