John Grisham era un avocat dintr-un mic orășel din Mississippi. Îi plăcea meseria sa dar simțea că lipsește ceva așa că a decis să scrie un roman inspirat din unul dintre cazurile sale, Și vreme e ca să ucizi, ce se va vinde în 5000 de exemplare. Nu după multe vreme scrie Firma, roman ce va fi apogeul carierei sale și se va vine într-un an în 5 milioane de exemplare. Cam o dată pe an din 1985 și până la decesul său, a reușit să intrige publicul cu povesti despre avocați, dreptate și crime sângeroase. A vândut sute de milioane de exemplare în întreaga lumea și bineînțeles este considerat unul dintre cei mai importanți și iubiți scriitori din acest domeniu.
Printre cele mai cunoscute opere se numără Cazul Pelican, Omul care aduce ploaia sau Avocatul străzii, însă pe site-ul nostru găsiți numeroase titluri ce cu siguranță vă vor capta atenția.
De data aceasta vom afla povestea din perspectiva lui Cullen Post, personaj ce spre surprinderea oricăruia dintre noi este inspirat din realitate. Avea deja 47 de ani și se plictisea de moarte așa că cel mai interesant lucru pe care îl putea face era să găsească cazuri în care nevinovații fuseseră condamnați pe nedrept, apoi să lupte cu oricine era necesar pentru a dovedi inocența lor. Cu mulți ani în urmă el fusese avocat și o ducea așa de bine...asta până când a trebuit să reprezinte un adolescent care împreună cu prietenii săi au violat o fată în fața iubitului său urmând apoi să îi omoare pe amândoi. Când a trebuit să îl apere, a cedat, și a fugit la țară pentru a-și recalcula viața. Așa divorțează de soție, începe să meargă la biserică și în final se face pastor. Începuse să aibă grijă de deținuții din apropiere și descoperind că unul dintre ei era de fapt inocent, decide să facă tot ce e posibil pentru a-l elibera. Pentru a nu face asta pe conte propriu, se angajează la Fundația Îngerii Dreptății unde avea micile sale ajutoare. Directoarea fundației, Vicky, fusese o femeie de succes ce a trăit numai în lux dar și ea, la fel ca Cullen, a avut un caz ce i-a pus capăt carierei. Atunci a renunțat la tot ce însemna opulență și construiește fundația pentru a ajuta oamenii închiși pe nedrept. Datorită șarmului său reușește să obțină sponsorizări consistente iar unul dintre deținuții eliberați contribuie activ la bugetul fundației. Pe măsură ce paginile se duc aflăm povești de viață interesante și cazuri ce probabil o să ne facă să nu mai avem încredere în sistemul judiciar. De exemplu, Duke Russell a fost condamnat la moarte și cu câteva minute de a-și fi administrată injecția letală, o probă cheie a fost adusă în fața procurorilor.