A fost în juriu în cadrul concursului Man Booker Prize și a festivalelor de film de la Veneția și Edinburgh, a compus versuri pentru diferite trupe de rock alternativ și progresiv dar meseria lui de bază a fost cea de scriitor. Vorbim despre Jonathan Coe ce s-a născut în orașul Bromsgrove din Marea Britanie pe 16 august 1961. A urmat liceul din oraș apoi Trinity College din cadrul Cambridge și a dezvoltat o pasiune pentru literatură încă din adolescență. Se mută în Warwick pentru a urma un master și un doctorat în literatură engleză și în același timp va fi și profesor universitar. Oricât de ciudat ar părea, și profesorii mai studiază iar Coe a reușit să îmbine utilul cu plăcutul. Începe să publice diverse schițe și poezii în ziare și reviste iar în 1987 publică Femeia accidentală, roman ce va fi observat de critici și va deveni un best seller în întreaga lume. Pe lângă cele 14 romane pe care le-a scris până în 2022, autorul a scris și biografia romancierului BS Johnson și a reușit să câștige premiul Samuel Johnson. În 2011 creează o adaptare pentru copii a poveștii Aventurile lui Gulliver însă a avut succes numai în Europa, mai ales în Italia. Datorită talentului său a reușit să compună o piesă muzicală de 60 de minute sub formă de dialog ce s-a jucat pe cele mai mari scene londoneze.
Printre cele mai cunoscute romane se numără Casa somnului, Piticii morții sau Expo 58, însă pe oricare ai deschide-o vei găsi o lume fascinantă și interesantă.
Romanul "Cercul închis" a fost publicat pentru prima dată la editura Viking Press în toamna anului 2004. În limba română apare la doi ani distanță la editura Polirom, ediție ce va fi urmată de cea din 2022.
Ne întoarcem în timp la revelionul din 1999 când Tony Blair prezintă o versiune mult mai sofisticată a Marii Britanii. Benjamin Trotter urmărește totul la televizorul din casa în care a crescut și este mândru să vadă cât de multe a reușit să facă fratele său mai mic, Paul, de când a început să fie implicat în viața politică. Totuși în toată această viață perfectă și plină de noroc trebuia să se întâmple și ceva ce să strice rețetă succesului. Paul se îndrăgostește de asistenta sa și asta va fi doar prima greșeală. Cea mai mare problemă era că dușmanul său încă din copilărie, Doug Anderton, ce acum era jurnalist îl tot amenința că va publica în toate ziarele această informație pentru a-i distruge reputația. În același timp Benjamin își regăsește o iubire pierdută de treizeci de ani și decide că ar fi timpul să rezolve tot ce a rămas suspendat pe axa timpului, poate așa va reuși să fie mai fericit. Războiul politic de abia acum începe și nu numai în Marea Britanie, ci și în America iar asta e o veste ce nu încântă pe nimeni.