Jonathan Coe s-a născut pe 19 august 1961 în orășelul Bromsgrove din Anglia. Încă de mic a avut parte de o educație meticuloasă și a fost admis la cel mai bun liceu din regiune. A studiat la Universitatea din Warwick unde a obținut un master și un doctorat în literatură engleză dar, bineînțeles, a avut timp și de distracție. Împreună cu colegii săi a format trupa The Peer Group iar după ce s-a destrămat a început să scrie versuri pentru o trupă de cabaret. În 1987 apare și primul său roman intitulat "Femeia accidentală" pentru care au trebuit să treacă mulți ani ca să ajungă la succesul dorit. La 7 ani distanță publică "Ce hăcuială!" care va fi apreciat enorm și nu doar pentru numele hilar. Pe lângă aceste romane serioase, autorul a scris și biografia lui B. S. Johnson și a publicat 2 povești pentru copii în limba italiană.
Romanul ”Clubul putregaiurilor” a fost publicat original în limba engleză de către editura Viking Press în 2001. În limba română apare 3 ani mai târziu la editura Poirom, fiind urmată de ediția din 2012.
Ne aflăm în Birmingham prin anii `70, unde un grup de băieți ne povestește despre viață și moarte. Ce este interesant la ei este faptul că fiecare reprezintă o perioadă din viața autorului, romanul fiind unul biografic, și ne ajută să ne dăm seama cum a evoluat Coe de-a lungul anilor. Criza petrolului afectează foarte mult economia iar firma British Leyland este în pericol. Aici lucrează aproape tot orașul ia dacă dă faliment, atunci cum se vor mai descurca oamenii? La liceul King William's se vede clar diferența de clasă dintre elevi. Printre bogați și săraci se află și copii de culoare care în scurt timp devin vinovați de ceea ce se întâmplă în societate și nimeni nu e acolo să le ia apărarea. Chiar dacă războiul a trecut, acum au loc atacuri teroriste cu bombe în oraș, declarații ce aduc în prim plan defăimarea nației sau oprirea imigrării și concerte cu trupe de rock sau punk care cântă împotriva regimului politic. Cei patru băieți ne povestesc și despre lucruri mai umane cum ar fi dragostea neîmplinită sau regăsită după zeci de ani. Dar autorul nu ne lasă să ne bucurăm prea mult de aceste părți pozitive pentru că se întâmplă catastrofe ce închid capitolele apoteotic.
Nu este o carte ușor de citit, dar cuprinde tot ce trebuie să ști despre tinerețea unui om care a iubit prea mult, a suferit și a trăit cât alții în șapte vieți.
Romanul a fost adaptat în 2003 pentru BBC Radio iar în 2005 în mini seria cu același nume în regia lui Dick Clement.