Jonathan Coe s-a născut în orașul britanic Bormsgrove pe 19 august 1961, unde a terminat și liceul. Urmează apoi Trinity College din Cambridge și devine profesor universitar la Warwick. Și-a dorit să aprofundeze studiile așa că a obținut un master și un doctorat în literatură engleză la aceeași universitate apoi s-a mutat la Paris pentru a-și câștiga existența din traduceri. Era pasionat și de muzică, astfel că prin anii '80 a avut o trupă și a scris versuri pentru o grupare de cabaret. Se întoarce în Statele Unite unde începe să publice poezii și eseuri în diferite ziare iar în 1987 publică și primul roman, Femeia accidentală. De aici și până în 2022 a publicat paisprezece romane, dintre care majoritatea au fost laureate cu premii pe măsură. Pe lângă ficțiune, Coe a scris și biografia romancierului BS Johnson care bineînțeles a fost foarte apreciată.
În 1996 a ajuns în juriul pentru Man Booker Prize , trei ani mai târziu pentru Festivalul de Film de la Veneția iar în 2007 în Edinburgh. A studiat orice formă de artă în afară de pictură așa că vi-l recomand cu plăcere deoarece cu siguranță veți avea multe de învățat.
Printre cele mai cunoscute cărți se numără Clubul putregaiurilor, Oglinda dorințelor și Casa somnului.
Romanul "Ploaia înainte să cadă" a fost publicat pentru prima dată la editura Vikings în anul 2007. În limba română apare doi ani mai târziu la editura Polirom.
După ce mătușa Rosamond moare, Gill găsește o cutie cu casete audio lăsate pentru nepoata verișoarei sale, Imogen. Gill nu reușește să o găsească așa că decide să asculte împreună cu fiicele sale casetele și până atunci poate Imogen își va face simțită prezența. Ceea ce va auzi nu vor fi doar niște povești, ci o istorie interesantă a familiei lor. Povestea lui Rosamund începe de pe vremea celui de Al Doilea Război Mondial pe când a trebuit să se mută forțat la ferma Shorpshire, ce îi aparținea unchiului său, pentru a fi în siguranță. Aici se împrietenește cu Beatrix, o femeie cu o viață cruntă. Erau două copile doar că ea era tratată foarte urât de părinții săi și așa o făcea să aibă un comportament mai diferit față de ceilalți copii. Pe măsură ce narațiunea continuă, drama devine foarte greu de suportat pentru că ea a făcut casetele pentru ca Imogen să știe cum a ajuns pe lume și ce s-a întâmplat. A fost luată de la Beatrix și plasată într-o familie adoptivă și în final o va naște pe Thea. Ea a fost abuzată psihic și amenințată adesea cu cuțitele de mama sa și așa s-a întâmplat și cu ea când a născut-o pe Imogen. Toată această povestea greu de suportat nu este doar o istorisire a trecutului ci și o serie de regrete pe care Rosamund le-a avut de-a lungul vieții și a plecat pe cealaltă lume cu ele nerezolvate.