Filtre:
Edituri
 Europa Nova(15) Nagard(8) Rao(4) Stiintifica si Enciclopedica(4) Eminescu(1) Dacia(1) Fundatia Europeana Dragan(1) Nova(1)
Pret
  mai mic de 5 Lei (1)  10 - 20 Lei (5)  20 - 50 Lei (1)
An aparitie
19732005
Limba
 Romana(32) Engleza(3)
Coperti
 Brosate(24) Cartonate si supracoperta(7) Cartonate(4)
Colectii

Filtrează
Carti Josif Constantin Dragan
Ordonează
Josif Constantin Dragan - Istoria romanilor Vezi detalii Josif Constantin Dragan - Istoria romanilor IN STOC Pret: 20,00 Lei
Pagina: 12
Carti Josif Constantin Dragan
Despre Josif Constantin Dragan

Om de afaceri roman si autor de carti, in general cu tematica istorica. Iosif Dragan s-a nascut la 20 iunie 1917, in Lugoj. Majoritatea deceniilor ale vietii sale le-a petrecut in strainatate. A absolvit Dreptul la Facultatea de Jurisprudenta a Universitatii din Bucuresti, unde a obtinut doploma de licenta in anul 1938. Dupa absolvirea serviciului militar, Institutul Italian de Cultura i-a acordat o bursa de studiu in Italia. Dupa ce terminat a doua facultate la Universitatea din Roma, unde a studiat stiinte politice si economie, si-a dat doctoratul in jurisprudenta. Tot aici l-a cunoscut pe marele filozof al dreptului, Giorgio del Vecchio, si devenit discipolul acestuia, va traduce in limba romana celebra sa opera numita Lectii de filozofie juridica.

In anul 1941 a intrat in lumea afacerilor creand brandul ButanGas, care a devenit una dintre din cele mai mari inteprinderi din Romania. In acelasi timp, a continuat o foarte importanta activitate culturala. Este unul dintre primii promotori ai Uniunii Europene, publicand din 1950 "Buletinul European" in care militeaza pentru crearea Federatiei Europene. In 1967 a infiintat Fundatia Europeana Dragan; aceasta declara ca scop promovarea valorilor civilizatiei romanesti. Dragan a mai fondat doua edituri (Nagard in Italia si Europa Nova in Romania), o universitate privata (al carei proprietar este), Universitatea Europeana Dragan (fondata in 1991 la Lugoj), o statie TV, una radio (Radio NovaFm), un ziar saptamanal (Redesteptarea) si un cotidian local (Renasterea Banateana) – toate in Romania. De asemenea a finantat construirea statuii numita Chipul lui Decebal, inalta de 40 de metri (cea mai inalta sculptura in piatra din Europa a doua din lume).

Afaceristul roman a fost casatori de doua ori: prima casnicie s-a incheiat cand a ramas vaduv dupa o perioada de aproape treizeci de ani alaturi de Maria Teresa Moriglioni; La varsta de 78 de ani s-a recasatorit cu Daniela Veronica Gusa, fiica generalului Stefan Gusa, fostul sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane), care la acea vreme avea doar 22 de ani. Afaceristul are si un fiu mai mare, Mike Fink, nascut in 1971, care in 2005 a anuntat ca nu a reusit in precedentii trei ani sub nici o forma sa-si contacteze tatal. El considera ca ruptura s-a produs din cauza tinerei sotii a tatalui, Veronica Gusa de Dragan, devenita si ea mama a trei baieti: Stefan Constantin (acum, in varsta de 19 ani) şi gemenii Alexandru Eugen şi Tudor Sebastian (17 ani).

Dupa Revolutia Romana din anul 1989 le-a oferit suport financiar lui Eugen Barbu si lui Corneliu Vadim Tudor pentru a-si lansa revista Romania Mare. Impreuna cu Vadim Tudor a fost fondatorul Ligii Maresal Ion Antonescu, mai tarziu redenumita Liga Maresalilor, in urma schimbarilor din legislatia romana legate de cultul personalitatilor vinovate de crime impotriva umanitatii. De-a lungul anilor, Iosif Constantin Dragan a publicat mai multe lucrari stiintifice privind istoria milenara a romanilor, cum ar fi: Noi, tracii Noi, Tracii. Istoria multimilenara a neamului romanesc; Aurel C. Popovici si Mileniul imperial al Daciei.

Opera: Aurel C. Popovici (1977); Idealuri si destine (1977); Mileniul imperial al Daciei (1985); Istoria Romanilor (1994); Adevarata istorie a romanilor (1996); Antonescu, Maresalul si Conducatorul Romaniei (1996); The World Mission of the International Marketing Federation, (1985); Geoclimate and History (1987-1989); Bazele Cognitive ale Cercetarilor de Marketing (1995); In serviciul Europei, (1971); Prin Europa (1973-1980, 4 volume).

sus