Trecem, de-a lungul vieții, prin fel și fel de evenimente care își lasă amprenta asupra noastră. Suntem angrenați în fel și fel de situații ciudate și ducem cu noi emoții puternice. Trecem prin dificultăți, bucurii și supărări și pierdem timp prețios cu sentimente neplăcute. Ne plângem des, uităm să îi sunăm pe cei dragi, ne enervăm, purtăm ranchiună, avem frustrări cu carul și ducem cu noi griji pe care le-am putea evita. Trăim într-o continuă alergătură, ducem în spate supărări vechi și regrete, ne despărțim repede, ne pierdem în mulțime și suntem total dependenți de tehnologie.
Deși trăim în cea mai prosperă epocă, suntem nemulțumiți. Acceptăm fel și fel de compromisuri, tot felul de oameni toxici și relații de dependență numai pentru a nu fi judecați. La rândul nostru, judecăm orice și pe oricine. Îl arătăm cu degetul pe cel singur, sărac, bogat, slab, gras, de altă naționalitate, cu copii sau fără, bătrân sau tânăr. Judecăm, de fapt, aparențe și comportamente, dar nu știm ce se ascunde în spatele unei măști pe care persoana respectivă ne-o afișează. Totuși, suntem mereu în alertă și căutăm perpetuu o fărâmă de fericire, care, de multe ori, este mai aproape decât credem. Suntem certați cu Dumnezeu și nu îi înțelegem pe credincioși. Ne trăim viața pentru mediile online, hrănind aparențe și impresionând oameni pe care nici măcar nu îi cunoaștem.
Târziu, în anii bătrâneții, ne dăm seama că suntem captivi, că toată viața am căutat ceva ce nu există și ne-am hrănit cu orgolii și resentimente. Abia atunci reușim să înțelegem ce am pierdut. Dar dacă ne-a întoarce fața spre frumos și bine mai devreme? Dacă am reuși să privim dincolo de cortina aparențelor, dacă nu am mai trăi pentru alții, dacă am învăța să trăim mulțumiți cu mai puțin? Oare atunci am fi cu adevărat împăcați?
Răspunsul la această întrebare caută să-l aducă autoarea Louise Hay, în lucrarea prezentă. Ea face o pledoarie pentru viața simplă, pentru tihna găsită în lucrurile mărunte. Autoarea este specializată în astfel de scrieri, iar maniera în care se raportează la acestea este reală și originală. Ea ne vorbește despre liniște, despre vindecarea traumelor din trecut, despre nevoia de a înțelege cumpenele vieții noastre și despre cum le putem depăși mai ușor. Ea ne arată că nu este niciodată prea târziu sau prea devreme să începi să crezi în tine, să-ți explorezi fricile, angoasele și temerile. Ea crede cu ardoare în puterea de vindecare și este convinsă că această putere se regăsește în noi. Adesea, autoarea este concentrată pe emoții, pe raporturile dintre indivizi și pe interpretarea gândurilor, iar opera sa este un manual psihologic de-a dreptul inovativ.
Va fi primită cu mare apreciere la târgurile de carte europene, iar scrierea îi va fi tradusă în peste 30 de limbi de circulație mondială. Cumva, ea va reuși să ne poarte într-o nouă dimensiune, fără să ne oblige să acceptăm viziunea pe care ne-o propune. Cartea este disponibilă pe site-ul nostru în mai multe ediții, după cum urmează: Univers (2004), Editura pentru Literatură (2005), Meridiane (2000).