O furtună teribilă zguduie casa din temelii, iar familia Wallace este supusă la grea încercare. Meg, Charles și mama lor pornesc într-o căutare extraordinară și într-o incursiune nemaipomenită, plină de obstacole, care mai de care mai complicate. Când tatăl celor doi copii dispare în mod inexplicabil, lucrurile ies de pe făgașul normal, iar drama se instalează brusc.
Lucrarea este destinată, în special, copiilor, dar va cuceri publicul de orice vârstă. Emoția cu care cei doi copii se implică în căutarea tatălui lor ne va cuprinde pe toți, iar povestea ne va cuceri întru totul.
Pe lângă latura dramatică, autoarea reușește să ne inspire și să ne poarte într-o călătorie plină de farmec, care ne va destăinui latura pozitivă a vieții și importanța familiei.
Cartea este, la bază, o scriere cu accente fantastice deosebite și, pe alocuri, ne amintește de eternul Stephen King și ale sale capodopere extraordinare. Totuși, s-a scris despre Engle că s-a inspirat de la autori clasici ai genului gotic, precum Mary Shelley sau Edgar Allan Poe.
Ancorată în realitatea zilelor sale, autoarea este de-a dreptul măreață în relatări și reușește să dea naștere unor scrieri de-a dreptul captivante și pline de umor ascuns. Personajele sale sunt prinse într-un cumul de emoții și duc lupte grele pentru regăsire ori pentru soluționarea unor situații care, la prima vedere, par imposibil de depășit.
Făcând parte dintr-o familie unită și fără secrete, cei doi copii sunt șocați să afle că tatăl lor a dispărut și fac tot ce le stă în putință să descopere misterul acestei situații fără precedent. Adesea, ne întoarcem în trecut și luăm parte la fel și fel de flashback-uri stranii, care ne fac să înțelegem care sunt legăturile dintre bărbatul dispărut și un univers paralel, care ascunde secrete teribile.
Astfel, suntem purtați între trecut și viitor, între fel și fel de personaje și într-o căutare nemaipomenită a sinelui, o regăsire spectaculoasă. Povestea ne duce cu gândul la vechile basme din copilărie, pline de acțiune și suspans. Vom lua parte la fel și fel de izbucniri, la momente de nostalgie, la emoții contradictorii și la vremuri demult apuse. Suntem cuceriți de complexitatea personajelor și le însoțim într-o căutare neobosită, al cărui final nu-l putem anticipa.
Autoarea se joacă cu metaforele și lucrează puternic la psihicul eroilor săi, le exploatează trăirile și emoțiile și reușește să creeze un portret interior de-a dreptul deosebit.
Opera va fi ecranizată într-un spectacol animat în câteva teatre europene, iar apoi va fi reinterpretată sub formă de benzi desenate. Povestea este deosebită și se desfășoară într-un cadru natural, care alternează cu cel fantastic într-o manieră nemaipomenită, iar latura horror este subtilă și nu deranjează cititorul.
Alegoria vieții și a morții alternează, la fel ca și planul natural și cel imaginar. Cartea a prins bine la public și primele zeci de exemplare s-au epuizat numaidecât, astfel încât editura a fost nevoită să își suplimenteze stocurile. Pe site-ul nostru, cartea este disponibilă în mai multe ediții, după cum urmează: Litera (2011), Litera (2009).